Leugens Indonesische regering maar Nicolaas Jouwe laat zich daardoor niet imponeren. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Wereldomroep   
vrijdag 20 maart 2009 01:00

De Indonesische regering liet de wereld weten dat Nicolaas Jouwe op uitnodiging van de Indonesische regering naar Indonesië zou komen. Hij zou zijn onafhankelijkheidsstreven voor West-Papua opgeven en de Morgenster, de Papua vlag, officieel overdragen aan de Indonesische regering.
Vandaag bleek het tegendeel waar. Jouwe is nog strijdbaar als altijd en hield een toespraak waar de Indonesische regering niet blij mee was. Hij sprak over 2 naties die elkaars buren zijn. Niets één staat Indonesië dus. 

Zelfs de Wereldomroep heeft zich kritiekloos laten gebruiken voor de Indonesische propaganda getuige het volgende bericht dat ze verspreid heeft:

Papoea-rebel geeft onafhankelijkheidsstreven op


Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2009 09:20 UTC

Jakarta - De bejaarde Papoea-rebel Nicolaas Jouwe is na veertig jaar ballingschap vanuit Nederland teruggekeerd in Indonesië.

De 85-jarige mede-oprichter van de Beweging voor een Vrij Papoea zal volgens de Indonesische regering officieel afstand doen van zijn separatistische aanspraken voor de regio. Dat moet gebeuren tijdens een ceremonie in Jakarta in het bijzijn van minister Aburizal Bakrie (Welzijn). Ook zou hij daar symbolisch het embleem van de rebellenvlag, de Morgenster, willen overhandigen en de Republiek Indonesië erkennen.

Daarna reist Jouwe af naar de provincie Papoea. De Indonesische autoriteiten hebben de hoop uitgesproken dat hij daar vredesgesprekken gaat voeren met separatisten die een referendum eisen over onafhankelijkheid.