Programma voor community policing PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 10 juli 2014 22:22

Minister Timmermans schreef op 21 maart 2013 aan de voorzitter van de Tweede Kamer:

“Dit jaar start Nederland, op verzoek van de Indonesische politie en in overleg met UP4B, met de International Organisation for Migration (IOM) een programma voor community policing op Papua,

commpol5

gericht op een betere verstandhouding tussen de politie en de bevolking, met oog voor cultureleverschillen en mensenrechten.”

 

Zijn politiek assistente Liesbeth Koenen meldde op 28 mei 2014 :

“Het programma is 1 april 2013 begonnen.  De inceptiefase was gepland voor 6 maanden maar is verlengd tot 1 jaar.  Het afblazen van het NZL programma heeft geen direct effect op het NL programma.
NZL programma was vooral gericht op strategisch advies aan hoger kader en voorzag in detachering van twee senior police officers bij politieschool Jayapura.

Interventie van IOM gericht op

1) trainen van community policing officers die in de dorpen werkzaam zijn

en 2) opzetten van community policing forums waar op lokaal niveau politie en burgers elkaar informeel ontmoeten, informatie uitwisselen en preventief te werk gaan.

NLse programma loopt dus.”

commpol8

Zo te zien werkt het programma naar tevredenheid.

Als we kijken naar de foto's  van de arrestatie van Iskandar Bwefar tijdens de veteranendag zien we een grote overeenkomst.

De Haagse politie heeft snel geleerd van de Indonesiërs. Of was het nu juist omgekeerd? Wie het weet mag het me uitleggen.

 

webmaster tanahku.west-papua.nl