Klimaattop: SDSP wil tot integrale aanpak komen voor de Vogelkop van West Papua PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 19 maart 2016 05:55

Het nieuwe West Papua: De SDSP (St. Duurzame Samenleving Papua Barat) gelooft in de nieuwe kansen die er zijn voor duurzaam ondernemen in West Papua. Samen staan we voor de uitdaging om tot een aanpak te komen die de Papoea’s in hun bestaan helpt, én die bijdraagt aan het oplossen van de problematiek die ook op de laatste Klimaattop in Parijs is besproken door wereldleiders, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden.


Ons voorstel is om partijen te motiveren om tot een integrale aanpak te komen voor de Vogelkop van West Papua. Wij noemen dat een masterplan: Zorgen dat diverse duurzame bedrijfseconomische activiteiten in samenhang worden ontwikkeld, met oog voor mens en natuur, en met aandacht voor samenwerking in een netwerk van lokale en internationale kennis.


Het politieke klimaat in Indonesië verandert door de regering ’Jokowi’, en ook de senaatsvoorzitter en de gouverneur van West Papua spreken zich expliciet uit door juist Nederlandse bedrijven en Nederlandse kennis en kunde uit te nodigen samen met hen deze ontwikkeling op te pakken. Er zijn kansen voor investeerders en er bestaan mogelijkheden om bilateraal geld van de ambassade in te zetten.


De SDSP heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de plannen die er zijn voor West Papua, en heeft daarnaast de kansen die er zijn uitgebreid in kaart gebracht. Daarnaast is een aantal investeringsmogelijkheden verder uitgewerkt. Deze initiatieven willen we samen met partners uitwerken en verder brengen tot realistische projecten, binnen het kader van een overall masterplan.


Graag bieden we u dit rapport aan. We zijn benieuwd naar uw mening en reactie, en gaan graag in gesprek om uw betrokkenheid en eventuele vervolgactiviteiten met uw organisatie te bekijken.


Hierbij treft u aan als bijlage:


- de aanbiedingsbrief aan de ambassade waarmee we formeel dit rapport aanbieden.


- het rapport, dat u kunt downloaden via de volgende link (klik op de link, of kopieer het internetadres adres naar uw webbrowser): http://onlinetouch.nl/sdsp/verkennend-onderzoek-papua-barat#/0


Voor meer informatie: Zie ook het bericht op de website van de SDSP: http://www.sdsp.nl/verkennend-onderzoek-papua-barat/
U mag deze mail en het rapport vrij onder uw eigen contacten verspreiden. We stellen het op prijs indien u in uw nieuwsbrief, op uw website of via andere (digitale) media de publicatie van dit rapport bekend maakt.


Wilt u het rapport als hardcopy ontvangen: Dan graag een bericht per mail aan de SDSP ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) met uw naam en adresgegevens. Kosten voor de hardcopy van het rapport inclusief porto-kosten zijn 15 euro.
Zolang de voorraad strekt!


Met vriendelijke groet,


Wouter Bronsgeest_______________Leo de Zeeuw sr.

(Voorzitter SDSP)________________ (secretaris SDSP)