13 ORGANISATIE INTERNATIONAAL EN 8 0RGANISATIE NATIONAAL STEUN ZELFBESCHIKKINGS RECHT PAPUASCHEVOLK IN WEST-PAPUAK PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 03 december 2016 21:32

13 ORGANISATIE INTERNATIONAAL EN 8 0RGANISATIE NATIONAAL STEUN ZELFBESCHIKKINGS RECHT PAPUASCHEVOLK IN WEST-PAPUA

zaterdag, 3 December 2016
Auteur: Melki Pangaribuan 9:01 pm EDT | Donderdag, 01 December, 2016
13 internationale NGO 'S steun Papua opgeven zelfbeschikking KUALA LUMPUR, SATUHARAPAN.COM – 13 internationale organisaties en acht groepen van Indonesië verklaarde steun voor de strijd van het volk van West-Papoea op zelfbeschikking.
Zoals gerapporteerd door malaysiakini.com, van donderdag (1/12), de organisatie van solidariteit van de 21-Staten weigerde elke vorm van imperialistische interventies in het proces van de strijd voor democratie in West-Papoea. "Onze solidariteit met de bevolking van West-Papoea op zelfbeschikking is onderdeel van de strijd tegen het imperialisme en internationale koorporasi die de praktijk van de koloniale land roven in West-Papoea ondersteunen zal," schreef de instructie. "Wij ook drong er bij mensen wereldwijd te consolideren van inspanningen om uit te breiden van solidariteit met de strijd van het volk van Papoea op zelfbeschikking," vervolgde de verklaring. In een gezamenlijke verklaring dat 21 de organisatie een vijf-punts eisen aan de Indonesische regering geleverd. 1. respecteer het recht op zelfbeschikking van de bevolking van West-Papoea, met inbegrip van een  referendum te beslissen over de toekomst van West Papua. 2. stop de repressie tegen de mensen die van de West-Papoea die de vraag naar zelfbeschikking recht 3. Bescherm het recht op vrijheid van informatie, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en vrijheid van gedachte voor de bevolking van Papoea. 4. het leven van de bevolking van West-Papoea verbeteren door het verstrekken van gratis onderwijs, universele gezondheidszorg en betaalbaar openbaar vervoer. 5. verwerpen raciale politiek door Indonesië militairen en politie tegen de bevolking van West-Papoea. Volgens een verklaring die, tot en met donderdag (1/12), de bevolking van West-Papoea nog steeds geconfronteerd met intimidatie, onderdrukking en wreedheden door de regering van Indonesië. "Alleen al, dit jaar duizenden opgepakt voor uiten hun eis om zelfbeschikking en onafhankelijkheid referendum," schreef de instructie.
13 internationale organisaties die omvatten:

1 De socialistische partij van Maleisië (PSM)-Maleisië

2 Onderdrukt People's Network (Shout)-Maleisië

3 Jeugd solidariteit Maleisië (SAMM)-Maleisië

4 Werknemers van de Awami partij-Pakistan

5 Partido Lakas ng Masa (PLM)-Filipijnen

6 sociaal-democratische alliantie-Australië

7 Anticapitaliste Nouveau partij (NPA)-Frans

8 Pionier-Hong Kong

9 Globalisering Monitor-Hong Kong

10 Populaire socialistische Alliance partij-Egypt

11 Azië Monitor Resource Center (AMRC)

12 Comité voor Aziatische vrouwen (CAW)

13 De vierde internationaal
Vervolgens omvatten 8 groepen van Indonesië:

1 People's Liberation Party (PPR)-Indonesië

2 Centrum voor studenten van nationale bevrijding strijd (BEVRIJDING)-Indonesië

3 Instelling informatie arbeid Sedane (LIPPEN)-Indonesië

4 Het midden van de strijd van het volk van Indonesië (PPRI)-Indonesië

5 Solidaritas.net-vereniging van Indonesië

6 Socialistische Studies van Ring-Indon

7 Staten cultuur samenleving (aarde), Indonesië-Indonesië

8 Samenleving-JUBI, Jayapura, West-Papua-Indonesië

Uitgever: Eben E. Siadari