opm20170110003

West Papua Nationaal Bevrijdingsleger

Het vechten voor het recht op zelfbeschikking van het volk en de bevolking van West-Papoea

Dinsdag 10 januari 2017 HAI Papoea , NEWSPLUS , NUSANTARA , West-Papoea

JAYAPURA, -Die gezien de strijd voor onafhankelijkheid van West Papua, de nationale leiding van de West Papua National Liberation Army (TPN PB), als soldaten strijd van de nationale defensie fort natie van Papua, die strijdt voor het recht op zelfbeschikking van het volk en de bevolking van West-Papoea. Met deze, de leiding van General Goliath Tabuni bracht oproep op ons en verklaarde de verklaring. Ten eerste, het bevel van de verdediging (Kodap) in alle regio's van West-Papoea, op tijd passend stadium revolutie commandant beschikkingen van 11 december 2012 in Tingginambut implementeren. Zo openbaring West- Papua Nationaal Bevrijdingsleger van Free Papua Movement, Seby Sembom ontvangen wartaplus.com, dinsdag (10/1) 's ochtends.

opm20170110005

In de tweede plaats, TPN PB over de bergen, de kust van West-Papoea zijn verenigd in een enkel nationaal commando, en nu zijn we de verenigde kracht van wapens en munitie. Zo verklaren wij de oorlog ten opzichte van de houding die het Indonesische leger is klaar voor slechts een doel Papoea onafhankelijkheid.
Ten derde, TPN PB oorlog verklaard niet vragen naar autonomie, divisie of vraag voor eten en drinken, maar TPN PB oorlog voor onafhankelijkheid van West Papua, het gewapend verzet TPN PB en het Indonesische leger, zal niet stoppen voor de ingang van de VN-vredesmissie in West-Papoea.
opm20170110006
Ten vierde, we roepen naar de landen van West-Papoea supporters over de hele wereld, dat zogau drong er bij de VN een vredesmacht van de Amerikaanse militaire bases te Darwin Australia sturen naar West Papua een referendum in te houden.
opm20170110007
Ten vijfde, het leiderschap en de leiding ULMWP NRFPB, WPNCL en PNWP gauw stop ras kabinet en de grondwet van elk land.TPN-PB niet overeenkomt met andere kabinetten dan van 1 juli 1971 grondwet te erkennen, dus TPN PB een waarschuwing geven aan een groep die belangen die de Papoea onafhankelijkheidsstrijd belemmeren speelt.
opm20170110008
Zesde, TPN PB en de bevolking van West-Papoea steunt ten volle ULMWP uitgegroeid tot een volwaardig lid bij MSG-top van 21-22 december 2016 in Vanuatu, op grond van het feit dat de bevolking van West-Papoea is Melanesiërs.
opm20170110009
Zevende, de nationale commando onder leiding van generaal Goliath Tabuni is een eenheid van het nationale leger van West-Papoea, die door middel van TPN-OPM-top forum werden geselecteerd in Biak datum van 01-05 mei 2012, iedereen die in een onafhankelijk staat , die meng vordering als de top bevelhebber namens de bevolking van West-Papoea, door dit aangenomen wet, is niet mogelijk.