Boek Viktor Kasiëpo: Het verhaal van mijn leven en mijn strijd. PDF Afdrukken E-mailadres
Boeken over West-Papua

“Een perspectief voor Papoea”
Het verhaal van mijn leven en mijn strijd.

door Viktor Kaisiëpo en Willem Campschreur

Om binnenkort te lezen. Het boek is namelijk nog niet uit, doch verschijnt pas in februari 2011. Evengoed wil ik u alvast informeren over de verschijning van dit boek over Viktor Kaisiëpo.

Viktor Kaisiëpo (1948-2010) was een vooraanstaande Papoealeider, een charismatische man die prachtig geïnspireerd kon vertellen over zijn levenslange strijd voor de rechten van de Papoea’s.
Viktor was een onbezorgde jongen van 14 jaar toen hij in 1962 naar Nederland kwam, het jaar dat Nederlands Nieuw-Guinea via de Verenigde Naties aan Indonesië werd overgedragen. Hij vertelt vol humor en met talloze anekdotes en beeldspraken over de moeizame gewenning op school en in zijn werk.
Rond 1980 raakt hij gegrepen door de mogelijkheden om de strijd van de Papoea’s te verbinden met de rechten van Inheemse Volken. Hij verandert van politieke actievoerder in een internationale inheemse lobbyist bij de organen van de Verenigde Naties. Hij krijgt belangrijke functies in Papoea na de val van de Soehartodictatuur en ontwikkelt een nieuw perspectief voor het werken aan de toekomst van Papoea. Een perspectief dat in dit boek met een groot persoonlijk positivisme en politiek optimisme door hem wordt uitgedragen.
Viktor Kaisiëpo overleed op 31 januari 2010 na een ernstige ziekte. In de laatste maanden van zijn leven vertelde hij zijn levensverhaal aan Willem Campschreur die het in boekvorm optekende.
U kunt het boek bij voorintekening bestellen tegen een gereduceerde prijs. In plaats van € 16,50 betaalt u € 14,00 inclusief verzendkosten. Het boek komt in februari 2011 uit.
Voorintekening kan via de site
www.hapin.nl .


Viktor Kaisiëpo en Willem Campschreur
“Een perspectief voor Papoea”
Het verhaal van mijn leven en mijn strijd.
Amsterdam, Kit publishers, 192 pag.
ISBN 9789460221149. € 16, 50,
Bij voorintekening € 14,00 incl. verzendkosten