Gouverneur: verkiezing van de MRP-leden moet worden gevolgd door de Papoea Indigenous People PDF Afdrukken

Kapanlagi.com - gouverneur van Papoea, JP Salossa zei de verkiezing van de leden van de Papoea Volksvergadering (MRP) moet worden gevolgd door de inheemse bevolking van Papoea, die bestaat uit meer dan 200 stammen die verspreid liggen in tertimur van de provincie.

Volgens de gouverneur Salossa in Jayapura, maandag (29 / 8), zullen de leden worden gekozen en het recht op de MRP-agentschappen bezetten, zijn inwoners van Papoea, die voortkomt uit drie belangrijke componenten van de traditionele leiders, religieuze en vrouwen.

Vorming en verkiezing van de MRP-leden waren niet uitgevonden door de provinciale overheid, maar deze instellingen worden geregeld en goedgekeurd bij Wet nr. 21 van 2001 inzake de bijzondere Autonomie (autonomie) voor de provincie Papua.

Zeg, de verkiezing van het mechanisme in Papoea-MRP-leden, verdeeld in 14 kiesdistricten, gezien vanaf de geografische positie en gemeenschappelijke structuren en culturele tradities van elke stam en regio.

Mechanismen van MRP-uitvoering in de verkiezing van de leden van elke kieskring werd uitgevoerd vanaf het dorp niveau, door middel van een overlegorgaan Ward (Bamuskam), vervolgens aan de wijk niveau, en vervolgens naar de districten en steden, zullen de resultaten worden voorgelegd aan de gouverneur voor goedkeuring en een brief ontvangen besluit (SK) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Binnenlandse Zaken).

"Als de nummer een in Papoea, ik vroeg ook de niet-Papoea-bevolking in Indonesië, om deel te nemen bij het verlenen van steun voor de verkiezing van de MRP-leden," zei hij.

Verkiezing van de leden van de MRP wordt verwacht in de nabije toekomst wordt gedaan, zodat het agentschap kan het Parlement van Papua te helpen bij de uitvoering van de ontwikkeling in tertimur van de provincie.

Salossa gouverneur zei ook dat de aanwezigheid van MRP-instelling niet als een politieke instelling, maar onafhankelijke organisatie die werkt met de belangen van de fundamentele rechten van de Papua's om te vechten.

"De taak is heel duidelijk MRP maakt provinciale verordeningen (Perdasi) en de speciale lokale wetgeving (perdasus), die samen bestuderen het parlement van Papoea instellen als overheidsregulering, 'zei hij.

strong> Hij voegde eraan toe dat de gekozen leden die vertegenwoordigen traditionele leiders, religieuze, en vrouwen, goed moeten worden ondersteund, omdat zij zich zullen inspannen voor de belangen van het volk. (* / Bun)