Deze website is een platform voor communicatie over West Papua.
Het doel is te informeren en met elkaar onze kennis over de stand van zaken in West-Papua te delen.
Actiegroepen en hulporganisaties, die actief zijn in West-Papua kunnen hier informatie kwijt.
Er wordt een agenda onderhouden.

De inhoud betreft van alles dat met West-Papua te maken heeft zoals nieuws, wetenswaardigheden, acties, demonstraties, mensenrechtenschendingen, meningen, boeken, studies, enzovoorts.
Daar waar www.nieuwguinea.com een tempo dulu site is, betreft deze site juist de periode na de overdracht aan Indonesië, tot heden.

Mijn stelregel: laat iedereen in zijn waarde. Meningen kunnen verschillen, maar laten we er op een respectvolle manier met elkaar over debatteren en stellingen baseren op argumenten en feiten.
De site is in het Nederlands, maar er zullen ook Engelse, Duitse en Indonesische teksten integraal worden overgenomen uit de pers.
Helaas beheers ik geen Maleis of Bahasa. Dus kan ik de inhoud van die teksten niet 100% beoordelen. Mocht je bezwaren hebben tegen een artikel laat het dan weten. Ik ben ook niet van plan een speciale Engelstalige versie te maken, want het ontbreekt me aan tijd om teksten te vertalen.

Gezien de situatie in West-Papua, zal dit inhoudelijk een strijdbare site worden. Want er zal veel gestreden moeten worden in West-Papua in de komende jaren. Niet alleen en op de eerste plaats voor Merdeka, maar vooral en zeker op de korte termijn, tegen de schending van de mensenrechten, tegen de achterstelling van de papua's, tegen de kindersterfte, tegen de HIV/Aids epidemie, voor betere leefomstandigheden, voor betere opleidingsmogelijkheden, enzovoorts.
We hebben nog een lange weg te gaan.

Chris P. van der Klauw
webmaster
nieuwguinea.com
tanahku.west-papua.nl
nieuwguineaprikbord.west-papua.nl
nieuwguineafotoalbum.west-papua.nl
manfakwak.west-papua.nl