De gehele maand mei 2015 is een talentvolle voetbalschool uit Papua in Nederland. Er wordt gezorgd voor een goed en attractief programma voor deze maand, waarbij het voetbal centraal zal staan. Het is een groep spelers onder > 19 jaar, die na maanden van scouting zijn geselecteerd om deze trip mee te maken. Deze jongens willen zich het vak ‘’profvoetballer’’ eigen maken en willen daarom veel ervaring op doen en ook veel leren van en zich meten met het Nederlandse voetbalklimaat. Nederland staat ook in Indonesië aangeschreven als het land van veel jong voetbaltalent, waarbij de jeugdopleiding de basis is van een goede profvoetballer. Daarnaast willen ze natuurlijk ook wat nog wat proeven en zien van de Nederlandse cultuur.

Ze worden ondergebracht in het Fletcher Hotel in ’s-Hertogenbosch en maken voor hun trainingen gebruik van de prachtige accommodatie van OJC Rosmalen. Er staan veel trainingen op het programma en daarnaast spelen ze een 8-tal wedstrijden, zowel in Rosmalen als verder verdeeld over het land. In ieder geval zijn Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven in het programma opgenomen. Ook spelen ze in onze omgeving tegen OJC Rosmalen en Brabant United.

Het gezelschap arriveert op vrijdag 1 mei a.s. rond de klok van 16.00 uur op Schiphol en zullen mede welkom geheten worden door een afvaardiging van de Indonesische ambassade. Op maandag 4 mei a.s. willen we voor de Nationale en Internationale sportpers en direct betrokkenen een persconferentie beleggen, waarbij het doel van hun bezoek duidelijk gemaakt kan worden. Hun vertrek staat gepland op zondag 31 mei.

Tijdens deze persconferentie zal ook een afvaardiging van de Indonesische ambassade aanwezig zijn en wellicht geven ook de Burgemeester van ’s-Hertogenbosch en een afvaardiging van de Provincie in de acte de préséance. Bij het Indonesische gezelschap is ook burgemeester Mr. M. Maribor aanwezig.

Het tijdstip zal grotendeels afhangen van de toezeggingen en mogelijkheden, maar op de planning staat 11.00 of 14.00 uur.