Geachte Kamerleden,
 
Het volgende willen wij graag onder uw aandacht brengen.
 
Afgelopen Zaterdag is Iskander Bwefar staande gehouden, hardhandig behandeld alsof hij een crimineel/terrorist was en heeft vier uurtjes doorgebracht in een Haagse politiecel. Simpelweg omdat hij tijdens het Defilé (in de buurt van de hoofdpodium) de Morgenster vlag liet zien. Hij werd echt letterlijk met de Morgenster vlag de mond dicht gesnoerd (zie foto's). 
 
Het is natuurlijk niet te vergelijken met de situatie in West Papoea, maar u begrijp heel goed dat dit geen vrijheid van meningsuiting is. Het is een schande.
 
De Papoea's worden al jaren onderdrukt, uitgebuit en vermoord in eigen land. Wij komen uit voor onze rechten. Dat wij in West Papoea daarvoor als criminelen en/ of terroristen worden bestempeld en behandeld is begrijpbaar. Dat is onder Indonesië. Maar dat het ook hier in Nederland zo gaat doet pijn. Het is de zoveelste klap in ons gezicht.
 
Wat Iskander Bwefar is overkomen zal ons alleen maar stimuleren om juist hier in VRIJ NEDERLAND op vreedzame wijze te strijden voor ons RECHT OP VRIJHEID. 
 
Wij doen een beroep op uw eergevoel.
 
Een Goede Zondag toegewenst.
 
 
Oridek Ap
______________________________________________________________________
Coördinator Free West Papua Campaign Nederland
 
arrestatie iskandar 28jun14 1
 
arrestatie iskandar 28jun14 2
 
arrestatie iskandar 28jun14 3
 
arrestatie iskandar 28jun14 4
 
arrestatie iskandar 28jun14 5