HEERHUGOWAARD - De actie 'brei- en haaknaalden' van Stichting Hulp aan Papuakinderen mag een groot succes worden genoemd. Eerder stond in De Koerier te lezen hoe de stichting op zoek was naar mensen die hun brei- of haaknaalden willen afstaan ten behoeve van een project in het binnenland van Papua.

De brei- en haaknaalden konden worden ingeleverd bij Ruud en Ans Hes in Heerhugowaard. "Er zijn ruim 1400 breipennen bij ons ingeleverd en er komen nog steeds pennen binnen", vertelt Ruud. Via hem worden de pennen opgestuurd in dozen. "Negen in totaal van elk 10 kilo. De ruimte hebben we opgevuld tot de maximale grootte met wol en haakgaren."

Dat de actie uiterst wordt gewaardeerd blijkt wel uit de brief van zuster Monica Maidan in Papua:

Van de zuster in Moanimanie (dorpje aan de Wisselmeren).

Aan de zusters die ons steunen. Ook bedanken wij de mannen die bij ons geweest zijn en zo snel hun belofte zijn nagekomen (Ruud Hes en Nick Ruiter) om spullen te sturen voor ons sociale werk onder de Papuavrouwen. Met de toezending zijn ook meegekomen mooie voorbeelden hoe de zusters in Holland breien. Er zijn hier veel vrouwen die willen leren breien. Dat kan nu met zoveel breipennen en ook de haaknaalden zijn erg goed te gebruiken. Veel dank voor deze prachtige zending. We zullen later foto's opsturen via broeder Jan Sjerps.

Donaties kunnen worden gedaan op: Stichting Hulp aan Papua kinderen, gironummer 109717.