Indonesië is bezorgd over de invloed die Geert Wilders mogelijk krijgt op het Nederlandse regeringsbeleid.


Dat heeft de Indonesische ambassadeur in Nederland, Junus Effendi Habibie, woensdag gezegd in een interview met de Wereldomroep. Nu staat het ieder land vrij om bezorgd over een ander land te zijn. 

In oktober brengt president Susilo Bambang Yudhoyono een staatsbezoek aan Nederland. Het zal de Nederlandse regering van dan (?) sieren als deze het lef heeft bij de president het lot van de Papua’s onder de aandacht te brengen.

Al decennia worden de Papua’s van West-Papua door Indonesië onderdrukt. Voor Indonesië is West-Papua een kolonie, zoals het land zelf ooit voor Nederland was. Een wingewest dat wordt leeggeroofd van zijn natuurlijke grondstoffen en waar men middels volksplantingen de oorspronkelijke bewoners langzaam verdringt.

Nu begrijp ik best dat Indonesië als grootste moslimland er een pro-islamitische agenda op na houdt, en de Papua’s zijn in hun ogen natuurlijk maar een stel semi-christelijke wilden met peniskokers, maar een zekere bescheidenheid in hun kritiek op het Nederland van Nu zou ze niet misstaan.

Voor meer info over de onderbelichte strijd van de Papua’s: hier (Engels). Of dit artikel.