LEUSDEN - Stichting dr. F.C.Kamma, opgericht door de Leusdense Corrie Kamma, voert al jaren actie voor meisjes in Papua. De stichting biedt duurzame hulp die van levensbelang is voor de economische ontwikkeling van de Papua's, door de bouw van asrama's (internaten) voor Papua meisjes.

In de asrama “De Meeuw" in Waisai op het eiland Waigeo kunnen 60 meisjes wonen, studeren en naar school gaan. Drie betaalde begeleidsters of Ibu's zullen het internaat leiden. De meisjes zijn afkomstig van de Raja Ampat Noord in de leeftijd van 16-25 jaar. Er is een cultuurplan gemaakt om te voorzien in extra inkomsten. Dit plan omvat de aanleg van een groentetuin, het planten van 8 soorten vruchtbomen en het opzetten van een varkensfokkerij met een nachthok voor 3 zeugen en 15 biggetjes. De leerlingen moeten de groentetuin onderhouden. Een tuinman zal de vruchtbomen verzorgen.
Kamma: ,,Aan dit plan hebben de RABO bank Leusden, AFAS en stichting Leusden Wereld Wijd een mooie bijdrage geleverd. Maar er is meer geld nodig voor de aanleg het project. Daarom gaan we door met activiteiten. Zo wordt er zondag 24 oktober in de Marcus- en de Dorpskerk een ZWO collecte gehouden voor het cultuurplan. Er zijn ook Papua sieraden te koop voor kleine prijsjes. Die middag is er een fietstocht gepland waar iedereen aan mee kan doen voor 2,50 p.p. De start van deze fietstocht is om 14.00 bij de Marcuskerk. De opbrengst wordt verdubbeld door LeusdenWereldWijd. Er wordt ook een varkentjeskrasaktie door kinderen gehouden.''