Ik vind het maar een enorm gênante vertoning al die media aandacht voor Egypte. Permanente uitzending, programma’s worden onderbroken, etc. De hele dag draait om Egypte. Waarom in godsnaam?
Niet dat ik er iets tegen heb wat daar gebeurt, iedere bevolking heeft recht op democratie, en het is mooi dat er nu omwentelingen aan de gang zijn.
Maar voor Nederlanders is Egypte in principe niet meer dan een vakantieland.
Kijken we dan even naar de aandacht voor West-Papua een voormalig gebiedsdeel, ons voormalige Nederlands Nieuw Guinea, dan zie ik een schril contrast.

Dit gebied dat we zo schandelijk in de steek hebben gelaten in 1962 wordt sinds die tijd op brute wijze onderdrukt door neokolonialist  Indonesië.

Vorig jaar was er even een oprisping van media-aandacht voor de schending van de mensenrechten, toen de zgn torturevideo over de hele wereld ging met vreselijke martelingen van Papua’s door Indonesische soldaten. Toen kon de Nederlandse pers natuurlijk ook niet achterblijven.

Dat deze soldaten niet bestraft werden voor de martelingen, maar een hele lichte straf kregen omdat ze een dienstbevel niet hadden opgevolgd, vonden we ergens op pagina 14 terug. Waarom staan er daar geen honderden journalisten om verslag te doen?

Omdat Indonesië het gebied afsluit voor buitenlandse journalisten? Bewijst eens te meer dat ze veel te verbergen hebben.

En nu? Blijven we gewoon maar zwijgend toekijken????