(Novum/AP) - De Indonesische journalist Banjir Ambarita is donderdag met een mes in zijn maag en borst gestoken in de provincie Papua. Hij is geopereerd en heeft de aanslag overleefd. Ambarita heeft gepubliceerd over een seksschandaal binnen de politie.

Ambarita werkt voor de Engelstalige Jakarta Globe en voor Vivanews. Hij werd volgens een politiewoordvoerder aangevallen door twee mannen op een motorfiets.

Het is nog te vroeg om te concluderen dat de zaak samenhangt met een aantal artikelen dat Ambarita schreef over drie politieagenten die hebben bekend een vrouwelijke arrestant seksueel te hebben misbruikt. Deze zaak is ook door andere media opgepikt, volgens een politiewoordvoerder.

De politieagenten zijn vastgezet en de lokale politiechef kolonel Imam Setiawan heeft zijn ontslag aangeboden vanwege 'morele verantwoordelijkheid' voor het misbruik.

Volgens een onafhankelijke journalistenorganisatie is de aanslag op Ambarita al het zesde tegen een journalist gerichte geweldsincident dit jaar.