Gepost door: JEKA ()
Datum: 15 mei 2011 02:54 Datum: 15 mei 2011 02:54

 

Indonesia-Uni Eropa Perkuat Hubungan Parlementaria Indonesië-EU-betrekkingen te versterken Parlementaria

Minggu, 15 Mei 2011 06:09 WIB | Dibaca 222 kali Zondag de 15 mei 2011 18:09 | Lees 222 keer

Londen (Antara News) - Indonesië en de EU overeengekomen om de betrekkingen te versterken met de gelijkenissen parlementaria waarden, zoals democratie, respect voor de mensenrechten (mensenrechten), en pluralisme.

Dat is een uitkomst van de vergadering van de vice-voorzitter van de Raadgevend Volkscongres (MPR), Indonesië, Lukman Hakim Saifuddin met vice-voorzitter van het Europees Parlement, Libor Rou?ek in Straatsburg.

Secretaris III Pensosbud & Diplik ambassade in Brussel, Punjul Setya Tussen Nugraha naar Londen, op zaterdag zei de vice-voorzitter van de People's Raadgevende Vergadering in Straatsburg op uitnodiging van het Europees Parlement.

Beide partijen ook afgesproken om verdere bilaterale betrekkingen te versterken door het bespreken van diverse zaken van gemeenschappelijk belang in de dialoog en de samenwerking tussen het Europees Parlement met het Indonesische parlement regelmatig. 

Vice-voorzitter van de Algemene Vergadering een bijeenkomst met ambtenaren van het Europees Parlement, onder andere, vice-voorzitter van het Europees Parlement, voorzitter van de delegatie van het Europees Parlement voor de landen in Zuidoost-Azië en de ASEAN, Dr Werner Langen, en 10 andere leden van het Europees Parlement. 

Voorzitter zeer verheugd over de delegatie en vice-voorzitter van de Assemblee van applaus begeleidde de eer van het Europees Parlement, dat 736 personen bereikt wanneer de vice-voorzitter van de mogelijkheid om het verloop van de plenaire vergadering van het Europees Parlement te volgen. 

In een vergadering met het Europees Parlement vice-president Libor Rou?ek gediscussieerd over de rol van de wetgevende organen van beide partijen voor een grondige uitvoering van de Comprehensive samenwerkingsovereenkomst (Partnerschaps-en Samenwerkingsovereenkomst / PSO), Indonesië en de EU. 

"PSO vormt de basis voor de betrokkenheid van alle elementen van de belanghebbenden, met inbegrip parlementaria, zowel in Indonesië en de Europese Unie om verdere versterking van de samenwerking op alle gebieden. Met de uitvoering van de PSO als geheel, Indonesië en de EU in staat zijn om een ??strategische partner te worden", aldus vice-voorzitter van de Algemene Vergadering. 

Libor Rou?ek vice-voorzitter van het Europees Parlement uitte zijn bewondering voor een verscheidenheid van positieve resultaten bereikt door Indonesië, vooral op het gebied van de democratie en de economie met een groei van 6,1 procent in 2010. 

Indonesië's succes in het realiseren van de democratie in overeenstemming met het karakter van Indonesië heeft ontvangen hoge waardering.  "Wat werd ervaren door Indonesië, steeds een voorbeeld voor andere landen die was op het cruciale punt van de politieke veranderingen", zegt vice-president Rou?ek. 

Bij verschillende gelegenheden, Dr Werner Langen uitte zijn vreugde dat de vice-voorzitter van de Raadgevend Volkscongres op de uitnodiging om te komen tot Straatsburg te vervullen. 

Hij was tevreden met de resultaten van het Europees Parlement bezoek aan Indonesië in februari jongstleden, en had de eer ontvangen door de voorzitter MPR RI, Taufiq Kiemas en alle elementen van leiderschap MPR. 

"Nu zijn we blij dat de heer Luqman op onze uitnodiging aan om aanwezig te zijn in Straatsburg," zei Europees Parlement lid van de Duitse. 

Dr Langen zei dat Indonesië is een belangrijke partner voor de EU. Volgens hem kan rood garen gelijkenis waarde tussen Indonesië en de Europese Unie worden getrokken uit drie aspecten, namelijk democratie, diversiteit en ontwikkeling. 

Hij bevestigde de EU-inzet voor samenwerking met Indonesië verder te versterken in verschillende sectoren zoals onderwijs, bestuur, gezondheid en handel. 

Havas ambassadeur zei dat Indonesië een grote belangstelling om als partners alle elementen van de Europese Unie, met name het Europees Parlement heeft een belangrijke rol in de besluitvorming van de EU-proces is. 

Havas ambassadeur die de vice-voorzitter van de Raadgevend Volkscongres in Straatsburg vergezeld tijdens een bezoek van Indonesië-parlementaria te erkennen moet de EU opnieuw te ontwikkelen sterker. 

Eerder 21 mensen van het Europees Parlement een bezoek aan Indonesië in februari jl. en hield een beleefdheidsbezoek wat overheidsfunctionarissen in Jakarta, met inbegrip van de voorzitter MPR RI, Taufiq Kiemas. 

Tijdens het bezoek, het Europees Parlement stuurde een uitnodiging naar de voorzitter van MPR RI voor een bezoek aan Straatsburg. 

Strakke schema van de voorzitter, de vice-voorzitter MPR RI Lukman Hakim Saifuddin, vergezeld door drs. Agun Gunanjar Sudarsa MSI, Drs en Drs Ahmad Helmi Fauzy Basarah MH, vertegenwoordiger van de voorzitter van MPR bezoek aan Straatsburg