Vanmiddag lanceerde Lush Cosmetics samen met de Free West Papua Campaign (NL) het burgerinitatief ‘ZET ONRECHT RECHT’ voor haar winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.AMSTERDAM - Amsterdam, 16 november 2011 – Vanmiddag lanceerde Lush Cosmetics samen met de Free West Papua Campaign (NL) het burgerinitatief ‘ZET ONRECHT RECHT’ voor haar winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.

Lush-medewerker Lyndal Reynolds stond
met haar mond dicht getaped voor de verboden Morgenster vlag, het West-Papoease symbool voor het verzet en de roep om onafhankelijkheid en vrijheid. De band Mambesak speelde een uur lang West-Papoease liederen en hebben met deze actie veel aandacht getrokken van het winkelend publiek.

Voorbijgangers en klanten werden ingelicht over de situatie in West Papoea en gevraagd de petitie te ondertekenen. Lush en de Free West Papua campagne willen met het burgerinitiatief realiseren dat de Nederlandse regering zich hardmaakt tegen de schending van mensenrechten en verzoeken een nieuw referendum. Een referendum waarbij de Papoea’s hun eigen toekomst kunnen bepalen en er een einde komt aan de Indonesische bezetting.

Voor een burgerinitiatief zijn er 40.000 handtekeningen nodig. De petitie kan zowel in de winkels als via internet worden ondertekend.www.westpapoea.petities.nl