BALI (KRjogja.com) - U. S. president Barack Obama om elk beleid van president Susilo Bambang Yudhoyono aan het oplossen van alle problemen in Papoea te respecteren.

De veiligheidssituatie in Papoea, die opnieuw opgewarmd in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de onderwerpen van gesprek in een bilaterale bijeenkomst Obama, Yudhoyono in de marge van de 19e ASEAN-top in Nusa Dua, op vrijdag (18/11) nacht.

Presidentiële woordvoerder Teuku Faizasyah buitenlandse zaken, die deelnamen aan de bilaterale ontmoetingen, bleek dat Obama luistert naar de uitleg van president Yudhoyono op Aarde Cenderawasih gerelateerde beleid.

Hij voegde eraan toe dat de kans dat Obama de VS steun van handhaving van de unitaire Republiek Indonesië herhaald.

"De VS gelooft volledig Indonesië weten welke maatregelen eventueel functionarissen die niet in overeenstemming met de mensenrechtennormen. Van het toepasselijke recht en onderstreept door president Yudhoyono sinds de eerste zes maanden van het dienen van de nummer een in Indonesië, hij de officieren de opdracht in het veld om aandacht te besteden aan de mensenrechten kant", zei hij .

Obama begrijpt ook de houding van Indonesië bij de handhaving van de regel van de democratie en de mensenrechten van verschillende kanten van een meer omvattende, onder meer via benaderingen, zoals het welzijn in Papua, maar aan de andere kant is nog steeds geweld of schendingen van de mensenrechten door de autoriteiten in het veld om de veiligheid stabiliteit in de regio verstoren.

Hoewel zinspeelde op veiligheidsproblemen in Papua, die nog steeds warm, was in een een-uur durende vergadering niet disingung over de verschillende incidenten in de mijnstreek van de PT Freeport Indonesia, Timika, Papua.
(Ant / Yan)