OTSUS Papua, Indonesië MOET Spaans Voorbeeld volgen

Vrijdag de 18 november 2011, 22:04:00
Speciale autonomie in Papua, Indonesië Need Voorbeeld Spanje
DPD nodigen alle partijen verheugd over de positieve UP4B

 

JAKARTA - Voorzitter van de speciale commissie (Comite) DPD om de Papoea speciale autonomie, Paul Sumino zei dat de regering de beslissing om eenheden te vormen tot de ontwikkeling van Papoea en West-Papua (UP4B) onder voorzitterschap van Bambang Dharmono Accelerate moet positief worden aangepakt.

"Er moet worden aangepakt UP4B positief als het gericht op het versnellen een toename van de welvaart van de mensen in Papua en West-Papoea die waren gelopen zijn niet zoals verwacht", zegt Paul Sumino, in Jakarta, vrijdag (18/11).

Volgens Paul, de vorming van meer UP4B om de inspanningen te versnellen om het welzijn van de inwoners van Papua, niet vanwege de standpunten van verschillende partijen om de autonomie van Papoea en West-Papoea speciale autonomie niet na 10 uitvoering te beoordelen. Met de oprichting van deze UP4B zei hij, is zeker te verwachten proces kan worden versneld.

Verder Senator uit Papua suggereren UP4B gericht op het vergroten van mensen inkomens. Te dien einde moeten worden aangemoedigd populistisch economische programma's in overeenstemming met het potentieel van elk gebied. De economische ontwikkeling moet ononderbroken worden uitgevoerd, totdat iedere familie heeft een eenheid Papua schaalvoordelen van de economische activiteit kunnen voldoende inkomsten rond Rp 5 miljoen per maand genereren.

"Ontvangsten Rp 5 miljoen per maand kan worden gegeven met behulp van programma's, zoals cacao plantages gegeven 5 hectare per familie, de gemeenschap rondom het meer gegeven 50 kerambah vis. Voor het toeristische centrum en gezien bijgestaan ??trading kraampjes of winkels, "adviseert Paul Sumino.

Paul Sumino suggereren verder herziening van de artikelen van de Wet Number 21 Jaar 2001 inzake de speciale autonomie. "De DPD heeft voltooid de formulering van de herziene ontwerp van de artikelen in kwestie worden geassembleerd in de Lijst van de Inventory problemen (DIM) volgende aanbevelingen.

Het beantwoorden van vragen nog steeds referendum problemen ontstaan ??in Papua, volgens Paul was niet afkomstig van de uitvoering van het mandaat van de wet Number 21 Jaar 2001. Vandaar dat de Papua Speciaal Comite beveelt aan om de dialoog tussen de regering en het volk van Papua in het kader Homeland.

"Jakarta en Papua moeten samen gaan zitten in het frame Homeland door het betrekken van alle elementen van de samenleving in beide provincies," zei hij.

Paul Sumino ook adviseren betrokken partijen om een ??van de grondslagen van het recht en de praktijk van de speciale autonomie toegekend aan de Spaanse regio Catalonië heeft vier provincies te bestuderen.

"Referenties in Spanje ten aanzien van het aanbieden van" Special Otonomy "om de provincie van Catalunya dat 4 interessant zijn om te Indonesië diadop, omdat is aangetoond dat het welzijn van de Spaanse regering en de gemeenschap in Catalunya is," concludeerde Paul Sumino. (Fas / JPNN)