EIBERGEN - Papoea's in de kampongs op de hellingen van de bergen in de Baliemvallei in Indonesia Papua hebben weer warme oren, dankzij gebreide mutsen en sjaals uit Berkelland.

 

Eibergenaar Egbert Nauta van de Stichting Manusia Papua heeft hoogstpersoonlijk tientallen mutsen en sjaals uitgedeeld aan kinderen in de bergdorpen van de Baliemvallei.

Hij was in voormalig Nieuw Guinea om de opening bij te wonen van de nieuwe kraamkliniek, die mede met geld uit Berkelland in de Baliemvallei is gebouwd. De stichting wil zo iets doen aan de extreem hoge sterfte (30 procent) bij zuigelingen en kraamvrouwen (10 procent) in de afgelegen vallei, die alleen per vliegtuig is te bereiken.

De wereldbreigroep van de Protestantse Kerk in Eibergen besloot aan de slag te gaan voor de kinderen in de kampongs, hoog in de bergen. Ze breiden echte Hollandse schaatsmutsen en sjaals voor de Papoea's. "Want het kan daar bitterkoud zijn.", aldus Nauta.

Lees het hele interview met Egbert Nauta in de Twentsche Courant Tubantia van donderdag

Meer info: www.stichtingmanusiapapua.nl

Bekijk de video van de feestelijke ontvangst door de papoea's, voor de gelegenheid gestoken in het rood-wit-blauw van Nederland:



Bekijk de video van de bakar batu; het stoven van vier varkens onder de grond, speciaal voor de gasten uit Nederland.