Beste Lot en Landgenoten,

Bij deze doe ik een beroep op alle Papoea's die zich zorgen maken over de huidige politieke ontwikkeling en de nog voort durende bezetting van West Papua om zich te bezinnen hoe wij als Papoea bannelingen onze krachten kunnen bundelen.

Alleen door bundeling van krachten kunnen wij effectiever opereren om gehoor te krijgen in de politieke wereld zowel in Nederland als daarbuiten. Wie zich geroepen voelt om als spreekbuis te willen fungeren dient zich kandidaat te stellen opdat wij als Papoea gemeenschap in Nederland via democratische procedure een keuze maken en de man / vrouw die ons Papua gemeenschap vertegenwoordigd en volledige mandaat te geven als politieke spreekbuis in de kwesties betreffende de politieke toekomst van ons land West Papoea Melanesia.

Alle bestaande culturele , geetselijke welzijn groepen, dans groepen , actie groepen behouden hun status en kundigheid ieder op zijn of haar gebied. Als er uit hun midden politiek bewust en kundige leden zijn , die kunnen zich ook kandidaat stellen.

Mijn voorstel is om een Spokeperson / Spreekbuis te kiezen met een daarbij behorende staff van minimaal 3 maximaal 5 personen om de continuiteit te garanderen.
Deze spreekbuis en zijn of haar team moet instaat worden gesteld om regeringsleiders , parlementariers te kunnen consulteren waar en wanneer het nodig is.De daarvoor gemaakte kosten worden door de Papoea gemeenschap zelf gedragen.

Wij Papoea's willen vrij en onafhankelijk zijn , nu breekt de tijd aan om vanuit de vrije wereld onze solidariteit te betuigen en steun te verlenen aan ons volk in bezet West Papoea Melanesia. In het bizonder richt ik mij tot de jonge generatie Papoea meisjes en jongens vooral met een academische opleiding om tijd te nemen om zich in de moeilijke materie van de kwestie Nieuw Guinea te verdiepen. Als ervarings deskundige zowel in West Papoea alsmede jarenlange functioneren in diplomatieke lobby ben ik bereid ten alle tijde van advies te dienen.

Mochten er andere ideen of voorstellen zijn dan hoor ik dat graag.

Wacht niet tot morgen wat je vandaag doen kunt !

Met vriendelijke groet,

Setia Djudjur Mesra

Ben Th, W, Kaisiepo Ms.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepost door: adrie-bouwmeester ()
Datum: 11 december 2011 19:33

 

Kom op Papua,s bundel jullie krachten hier in Nederland , dit is nog steeds,
niet het geval . Dus alle Papua,s doe dat , dan zijn jullie sterk maak een vuist
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepost door: B.Th.W. Kaisiepo Ms ()
Datum: 12 december 2011 13:59

Geachte heer Bouwmeester , mijn dank voor uw bijval. Misschin trek ik aan een dood paard maar ik blijf volharden want het gaat om onze eigen toekomst. Na het kleur bekennen van dhr Nicolaas Jouwe , door toch over te lopen aan de NKRI waarbij hij zijn Eed van Trouw aan de Nieuw Guinea Raad heeft verraden, maar ook zijn spreuk One People One Soul , zijn proklamasi 01 Juli 1971 heeft ingeleverd bij de bezetter . Het was dhr Jouwe en zijn aanhangers gelukt Nederlandse Stichtingen als HAPIN, St.Door de Eeuwen Trouw, Komite Zelfbeschikkin Nieuw Guinea jaren lang aan zijn zijde om hem en zijn kornuiten te financieren waardoor hij VERDEEL EN HEERS in de Papuagemeenschap in Nederland en daarbuiten.

Zijn overlopen is erg hard aangekomen bij vele Papuagezinnen die hem jarenlang blindelings hadden gevolgd. Deze Papuas zitten nu opgecheept met met zijn nalatenschap. Dat proce heeft tijd nodig om deze trauma te verwerken , diep adem te halen , als Papua elkaar in de ogen te kijken , vergeven maar belangrijkste is NAAR DE TOEKOMST KIJKEN EN HANDELEN. Papua's die nog steeds vasthouden aan ideologie One Paople One Soul / Bhineka Tunggal Ika en proklamasi 01 Juli hebben nog meer tijd nodig voor het verwerkings proces.Sinds 19 oktober 2011 is in West Papua via een Congress een proklamasi uitgeroepen en deze mensen verdienen NU onze steun. Geacht heer Bronkhorst, het is geen excuus maar ik probeer u de huidige situatie te schetsen,

Er zijn genoeg Papua's die kind aan huis zijn bij de Indonesische Ambassade in Den Haag en Wassenaar. Dat is ook een keuze wat wij moeten accepteren. Vrije meningsuiting is een kostbare goed.!!!

Kami bangsa Papua sendiri harus cari jalan keluar dan tanggun jawab masah depan bangsa dan tanah kami berdasar procedure terbuka. Jangan tipu masyarakat di Papua .Kami ingin merdeka sebagai Republik Demokrasi West Papua Melanesia. MULAI SEKARANG !!!

Setia Djudjur Mesra



Gepost door: B.Th.W. Kaisepo Ms ()
Datum: 13 december 2011 01:42

Geachte heer Bouwmeester,

Bedankt voor uw aanmoediging , aansporing tot eenheid tussen de Papoea's in Nederland. Misschien trek ik aan een dood paard en toch blijf ik mij voor inzetten.

Op dit moment zwijgen de zo genaamde Papua leiders en activisten als het graf. Men wil geen eenheid omdat men bang is om hun "status" te verliezen. Het is niet mijn bedoeling om al die BV/TOKO'S/STICHTINGEN van de zogenaamde vrijheidsstrijders te ondermijnen of te laten opheffen. Ieder zijn meug , doen wat je het beste lijkt om je eigen familie ,clan of daerah te helpen, maar om rond te bazuinen dat je politieke leider bent van de Papoea's in Nederland moet je toch draagvlak en maandat hebben om namens de Papoea gemeenschap de politieke arena te betreden.

Zoals Eni Faleomavaega , Amerikaanse congreslid in Washington DC ooit aan mij vroeg "Uncle Ben , I only have ONE DOOR , so when your people need my support, please United. Coordinate your struggle sothat I can adress ONE SPOKE PERSON.

Ik heb maar een voordeur, organiseer je volk zodat ik mijn verhaal niet aan 10 verschillende Papualeiders hoeft te vertellen.Kies een woordvoerder (ster)
Ook de Nedrlandse en Europese parlementariers worden gekonfronteerd met hetzelfde.

Op dit moment krijg ik navraag uit West Papoea omtrent de vertegenwoordiger voor Europa met de rang van Duta Besar / Groot Ambassadeur : Zijne Excellentie dhr Adolf G. Tompoh. Helaas ben ik het antwoord schuldig, Ik heb hen eerlijk verteld dat ik geen weet heb van de verkiezingen van ambassadeur voor Europa, laat staan waar de ambassade gebouw en staff voor West Papua gevestigd is.

Ook een benoeming van mw. Leonie Tanggahma uit Den Haag als onderhandelaar / deelneemster aan de dialoog met Jakarta namens de Papuagemeenschap in Nederland is een raadsel. Heeft pastoor dr. Neles Tebay de Papuagemeenschap in Nederland zijn benoeming van Mw.L.Tanggahma voorgelegd, en wie waren de andere candidaten die niet aan zijn profil eisen voldoen ? Of is de benoeming gebasseerd op godsdienst ?

Bij zijn bezoek aan Nederland heb ik zijn verzoek ingewilligd om met mij van gedachte te wisselen over de te volgen strategie. Ik wens hem sterkte met de toevoeging "vele wegen leiden naar Rome" Wij kunnen beter blijven praten en wens hem Gods zegen toe. Bij terugkeer in West Papua heeft hij mij bedankt voor mijn morele steun en voor de gastvrijheid.

Deze twee voorbeelden haal ik aan om aan te tonen hoe belangrijk het is om transparant te zijn, geen achterkamer / vriendjes politiek . Ons volk in West Papua heeft recht op een gedegen vertegenwoordiging , mensen met dossier kennis maar vooral sterke karakter. DE JUITE MAN / VROUW OP DE JUISTE PLAATS.

Setia Djudjur Mesra


Gepost door: B.Th.W. Kaisiepo Ms ()
Datum: 20 december 2011 12:04

Geachte lezers van de Papua prikbord,

Bijdeze bericht ik u dat mijn poging om de Papoeagemeenschap bij elkaar te brengen om een spreek buis te kiezen, is helaas als mislukt.te beschouwen.

Mijn dank aan lezers die bereid waren om negatief of positief mee te denken en hun mening te geven. Mijn verontschuldiging voor mijn soms onparlementaire bewoordingen in mijn reacties. In de hitte van het debat schrijf je dingen waarvan je later denkt, dat had ik anders moeten formulieren. Helaas gedane zaken nemen geen keer.

Door mijn oproep constateer ik dat wij Papoeas voorlopig NOG niet instaat zijn onze EIGEN STOEP SCHOON TE VEGEN. Papoeas zwijgen als het graf en dat heb ik te accepteren. Wat hun moverende redenen mogen zijn met ONEERLIJKE EN LAFFE Papoeas kun je niet een vuist maken en de Vrijheid strijd in West Papoea effectief te steunen.

Bijvoorbeeld dhr. Adolf Gustaaf Tompoh , aangewezen als Dusta Besar voor Europa, reageert niet op dit oproep van mij op de Papoea Prikbord, maar verplaatst de discussie naar Papoea. Vanuit Papoea krijg ik verwensingen van Yoab Safle en Don Flassy waarom ik hun benoeming van Adolf Gustaaf Tompoh tot Dusta Besar niet accordeer. Dhr Adolf Gustaaf had de tekst van mijn oproep moeten vertalen zodat zij inhoudelijk kunnen reageren. HET GAAT MIJ OM DEMOCRATISCH PROCES.

Naar de achterbaan van Adolf Gustaaf in Papoea heb ik niet gereageerd om escalatie te voorkomen. Bij terugkeer van dhr Don Flassy ,met zijn missie uit Brussel heeft hij mij telefonisch ingelicht. Ik heb hem mijn mening gegeven en dat moet hij maar mee doen.Ik heb hem uitgelegd dat het aanwijzen van personen om zware , vertrouwelijke functies voor Papoea in het buitenland te bekleden ,moet je deze mensen screenen ,moet open sollicitatie zijn zodat men de JUISTE VROUW OF DE JUISTE MAN voor de desbetreffende taak kan kiezen.

Dhr Adolf Gustaaf Tompoh moet gestopt worden met zijn leugens verdeel en heers propaganda. Hij is een graag geziene gast bij de KBRI (Kedutaan Besar Republik Indonesia). In Nedrlands zegt men : Van Twee Walletjes Eten .In mijn taal noemen wij zulke karakters ANJOF , dat zijn kleine visjes die plakten zich vast of zwemmen mee met grote vissen en leven van restjes . Hierdoor voelen ze zich zelf ook machtig. Adolf Tompoh was niet aanwezig bij de 2 kongressen in Nederland. Wat is van de Foreri geworden meneer Tompoh?

Op 01 December jl heb ik toestemming gekregen om de Kum Meser / Morningstar boven Stadhuis van de Gemeenste Apeldoorn te mogen hijsen. Op 01 December 1961 heeft mijn vader wijlen Marcus Wonggor Kaisiepo Ms de morningstar in Hollandia gehesen. Op 01 december 2011, mag mijn zoon Wonggor als mede TEKEN VAN RESPEKT en SOLIDARITEIT de vlag om 10.00 uur smorgens te hijsen.

Ongevraagd meent dhr Adolf Gustaaf zich mee te bemoeien en ging het stadhuis van Apeldoorn binnen om zich voor te stellen als Papoealeider. Bemoeiziek of Machtwellust ? Meneer Tompoh , wees een vent en hijs de Morningstar ook bij uw eigen Stadhuis van Gemeente Amersfoort.Niet altijd pronken met andermans veeren !

Tenslotte wens ik u allen Fijne Feestdagen 2011 en Gelukkig en Gezond 2012 toe.

Ik zal de Halmen Nietmeer Zien,
Noch Binden Ooit de Volle Schoven,
Maar doe mij in de Oogst Geloven
Waarvoor ik DIEN

Insyah Allah NA KORES KAKU RA REFO !!!

Setia Djudjur Mesra

Ben Th. W. Kaisiepo Ms






Volg verder het draadje opL
Papua.startpagina.nl/prikbord