Vragen van het lid Kortenoeven aan de minister van Buitenlandse Zaken over het escalerende en brute geweld van het Indonesische leger tegen de autochtone bevolking van West-Papoea (ingediend op 16 december 2011)

1.)
Hoe beoordeelt u de nieuwsberichten ‘Shootings, village burnings and helicopter attacks continue across Paniai’ (*) en ‘Massive Indonesian offensive displaces thousands in Paniai as helicopters attack and raze villages’ (**)?

2.)
Wat heeft u in concrete zin richting de Indonesische autoriteiten en/of in multilateraal verband ondernomen, nadat u op 13 december jl. door indiener dezes was geattendeerd op berichten dat het Indonesische leger een offensief was begonnen tegen separatisten in West-Papoea en dat bij de aanvallen ook 26 Papoea-dorpen zouden zijn aangevallen en verwoest? Wat waren de concrete resultaten van uw interventie(s)?

3.)
Hoe heeft u invulling gegeven of hoe gaat u invulling geven aan de op 29 november jl. met algemene stemmen door de Tweede Kamer aangenomen motie Kortenoeven c.s.?

4.)
Bent u bereid, vanwege de gewenste duidelijkheid en de grote urgentie, deze vragen ieder afzonderlijk en nog voor dinsdag 20 december 10.00 uur te beantwoorden?

(*) ‘Shootings, village burnings and helicopter attacks continue across Paniai

http://westpapuamedia.info/2011/12/16/shootings-village-burnings-and-helicopter-attacks-continue-across-paniai/

(**)

Massive Indonesian offensive displaces thousands in Paniai as helicopters attack and raze villages

http://westpapuamedia.info/2011/12/14/massive-indonesian-offensive-displaces-thousands-in-paniai-as-helicopters-attack-and-raze-villages/