Google vertaling:

Tempat pendaftaran calon Gubernur dan Wakil Gubernur Provinsi Papua yang dibuka di Kantor DPR Papua. Jayapura - Stadia van de uitvoering van de Gouverneur Verkiezingen zijn rollen in de Tweede Kamer speciale commissie Papoea-Pilgub met vorm-het maken van agenda zal een kandidaat voor gouverneur en luitenant-gouverneur 2012-1017 periode. Naast de werkgroepen om de beslissing te hebben en het formulier terug te keren, de commissie Pilgub ook werkgroepen om te pleiten voor alle activiteiten Pilgub stadia. In feite is de belangenbehartiging team staat klaar als er een rechtszaak tegen de activiteiten van de speciale commissie in het parlement van Papoea-PIlgub crawl en verificatie proces zal een kandidaat voor gouverneur en luitenant-gouverneur.


'' Onze werkgroep is klaar om een ??rechtszaak in verband met de implementatie fase van de voor-en nadelen zullen worden ondernomen Pilgub Papoea-Huis commissie geconfronteerd,'' zegt Stephen Kaisepo bestuurslid van het Advocacy werkgroep van het parlement van Papoea-Pilgub,'' Senin 7 mei. Volgens hem, zelfs als er een rechtszaak tegen de prestaties van het organiserend comite Pilgub crawl en verificatie fasen van toekomstige gouverneurs en vice-gouverneurs, is Advocacy werkgroep geen gebruik van externe advocaten, maar zal zich bezighouden met het zelf. '' Working Group leden zal zijn eigen gezicht als er aangeklaagd gerelateerde fasen geïmplementeerd Pilgub Papoea Huis commissie,'' zei hij.
Hij voegde eraan toe, het parlement van Papua implementeren Pilgub fasen op basis van speciale autonomie wet, jadisebenarnya niet meer de vraag. '' Stages Pilgub DPR uitgevoerd in overeenstemming met de wet gebiedt, zodat het niet meer toe,'' zei hij
Toch bleef hij, in een democratie is de dynamiek van de voor-en nadelen, en alle burgers hebben het recht om juridische stappen te ondernemen indien niet tevreden met het democratische proces dat plaatsvindt. '' In tegenstelling tot de gangbare mening in een democratie, het belang via de bestaande mechanismen,'' zei hij. Hij voegde daaraan toe, het parlement van Papua hebben absoluut geen interesse in de processtappen Pilgub gehouden. "De belangen van het Huis is om de mensen die al bijna een jaar de mensen van Papua geen definitieve leider te hebben, en het is tijd om te kiezen, zodat de openbare dienst opnieuw kan plaatsvinden,'' zei hij.

Toekomstige fasen Intake Formulier Kandidaten voor gouverneur van Papoea Officiële Held
De speciale commissie van het parlement van Papoea-gouverneur Verkiezingen officieel begonnen met de werkzaamheden sinds maandag, 7 mei met de beslissing agenda formuli Papoea-gouverneur van de kandidaat-registratie. Voorzitter van het Huis speciale commissie Papoea-Pilgub Ruben Magai en al de werkgroep voor de speciale commissie, gezien bij de opening van het besluit.
Ruben Magai officiële opening nemen van vorm, zei de gouverneur met de selectie agenda registratieformulier het maken, duurt 7 dagen. Na terugkeer van de vorm duurt ook 7 dagen. '' In de vorm van 7 tot en met 13 mei dan is dat formulier moet worden teruggestuurd tussen de 14 tot en met 22 mei. Zo succesvol deed de leiding van politieke partijen of kandidaten sduah kunnen nemen op de 2e verdieping van de hoofdstad van Papua,'' zei hij.
Ruben verder een beroep op alle burgers van Papoea-slagen stadia van het verloop van de gubernatorial verkiezing. '' Als voorzitter / voorzitter van de commissie verkiezingen van gouverneur en vice-gouverneur van de periode van 2012-2017 leveren wij aan alle mensen van Papoea zijn dipelosok tot stad, van de kust naar de bergen, dat van 14 tot 20 mei tijdens tujuha dag, het Huis van Afgevaardigden verkiezing van de gouverneur van Papoea door het Speciaal Comite open inschrijving zal een kandidaat voor gouverneur en vice-gouverneur van de provincie Papoea voor vijf jaar van leiderschap zijn,'' legde hij uit.
Hij hoopt, kan Papoea Pilgub stappen proces soepeler lopen en succesvol, liever het gouverneurschap zuigen voor bijna een jaar, niet opnieuw gebeurt. '' De Papoea's hadden bijna een jaar niet een definitieve gouverneur hebben, en is het tijd om de leider van ons allen te kiezen,'' zei hij.
Volgens de plannen, fase van de peilihan gouverneur en vice-gouverneur van de provincie Papoea 2012-2017 periode, hield het Huis speciale commissie Papua is 7 tot 13 mei, registratie van de kandidaten het openen van mei 14 tot 20
Selekasi stadium onderzoek van de administratie 21-27 mei, verikfikasi feitelijke en het beheer van individuele ballon 21 tot 03 juni, de selectie van kandidaten van politieke partijen, netten bestuursrechtelijke bepalingen van de politieke partij ballon 28 tot 03 juni, de verbetering eisen van 04-10 juni de kandidaten, het onderzoek van de verbetering 11 tot 13 juni de kandidaten, de vervangende kandidaat die niet in aanmerking kwamen van 14 tot 16 juni politieke partijen, de exameneisen van een vervangend ballon 18 tot 20 juni, een medisch onderzoek door een arts gezworen 21-22 juni, de bepaling van de kandidaten die slagen voor de administratieve 23 juni brief van de Tweede Kamer Papua aan de plenaire vergadering van de overweging en goedkeuring MRP Ballon 25 juni-08 juli, een brief aan de Tweede Kamer Ppaua MRP bestudering en goedkeuring van de ballon, 9 juli de plenaire vergadering van het parlement van Papoea-MRP kandidaten goedgekeurd op 12 juli de blootstelling van de visie en missie en programma's van de kandidaten 16 juli , transport van de bepaling van de kandidaat aan de verkiezingscommissie van 17 juli.
Stages sengketea Pilgub, TUN rechtszaak in het Hooggerechtshof en Grondwettelijk Hof zal worden aangepast.
Ondertussen heeft het Parlement een beroep op het parlement van West-Papoea en Papoea-verkiezingscommissie die verband houden met het voortbestaan ??van politiek compromis de sleepboot van de registratie en de controle Pilgub.
Stages'' die hield de Tweede Kamer Papoea Pilgub niet in strijd met de regels, want het is in overeenstemming met Perdasus nummer 6 in 2011. Zelfs in West-Papoea kwam ook Pilgub sleepboot tussen de kiescommissie en het Parlement, maar kan worden overwonnen door het toepassen van een politiek compromis en een overeenkomst tot stand door minister van Binnenlandse Zaken. Dus in het kader van de Papua moet ook hun medewerking aan dergelijke yag minister heeft gedaan in West-Papoea,'' zei hij.
De eerste dag van de opening van de registratie worden formuli getinte rally's van de student zich zorgen over de grondwet. Volgens de studenten, het parlement van Papua is een politieke instelling die niet geautoriseerd is menyelnggarakan stadia van de verkiezingen. En de Commissie als onafhankelijke instelling die geacht wordt te verkiezingen te houden.


Oorspronkelijke tekst:

 

JAYAPURA - Tahapan pelaksanaan Pemilihan Gubernur telah bergulir di Pansus Pilgub DPR Papua dengan agenda pengambilan formulir bakal calon gubernur dan wakil gubernur periode 2012-1017. Selain memilki kelompok kerja untuk pengambilan dan pengembalian formulir,  Pansus Pilgub juga memiliki Kelompok kerja untuk mengadvokasi seluruh kegiatan tahapan Pilgub. Bahkan, tim advokasi sudah siap jika ada gugatan terhadap kegiatan Pansus PIlgub DPR Papua dalam proses penjaringan dan verifikasi bakal calon gubernur dan wakil gubernur.
‘’Pokja kami sudah siap menghadapi gugatan terkait pro kontra pelaksanaan tahapan Pilgub yang  di lakukan Pansus  DPR Papua,’’tandas Stevanus Kaisepo anggota Pokja Advokasi Pansus Pilgub DPR Papua,’’Senin 7 Mei. Menurutnya, bahkan jika ada gugatan terhadap kinerja Pansus Pilgub yang menyelenggarakan tahapan penjaringan dan verifikasi bakal calon gubernur dan wakil gubernur, Pokja Advokasi tidak menggunakan pengacara luar, namun akan menghadapinya sendiri. ‘’Anggota Pokja akan menghadapi sendiri jika memang ada yang menggugat terkait tahapan Pilgub yang dilaksanakan Pansus DPR Papua,’’ucapnya.
Lanjut dia, DPR Papua melaksanakan tahapan Pilgub berdasarkan UU otonomi khusus, jadisebenarnya tidak ada yang perlu diperdebatkan lagi. ‘’Tahapan Pilgub  dilaksanakan DPR sesuai dengan perintah UU, jadi tidak perlu dipermasalahkan lagi,’’ucapnya
Kendati demikian, sambungnya, dalam demokrasi pro kontra adalah dinamika, dan semua warga Negara memiliki hak untuk melakukan gugatan hokum  apabila tidak puas dengan proses demokrasi yang terjadi. ‘’Berbeda pendapat adalah hal biasa dalam demokrasi, yang penting disalurkan melalui mekanisme yang ada,’’tukasnya. Ia juga menambahkan, DPR Papua sama sekali tidak memiliki kepentingan terhadap proses tahapan Pilgub yang sedang digelar. “Kepentingan DPR adalah untuk rakyat, sudah hamper setahun rakyat Papua tidak memiliki pemimpin definitive, dan inilah saatnya untuk memilih, agar pelayanan kepada masyarakat bisa kembali berlangsung,’’ tandasnya.

Tahapan Pengambilan Formulir Bakal Calon Gubernur Papua Resmi Digelar
Panitia khusus Pemilihan Gubernur DPR Papua secara resmi mulai bekerja sejak Senin 7 Mei, dengan agenda pengambilan formuli pendaftaran bakal calon gubernur Papua. Ketua Pansus Pilgub DPR Papua Ruben Magai dan seluruh Kelompok Kerja Pansus, terlihat hadir saat pada pembukaan pengambilan formulir.
Ruben Magai saat membuka secara resmi pengambilan formulir mengatakan, tahapan Pemilihan Gubernur dengan agenda pengambilan formulir pendaftaran, akan berlangsung selama 7 hari. Selanjutnya pengembalian formulir juga berlangsung 7 hari. ‘’Pengambilan formulir dari 7 hingga 13 Mei, kemudian formulir itu harus dikembalikan antara 14 hingga 22 Mei. Jadi, pimpinan Parpol atau ti sukses bakal calon sduah dapat mengambil di lantai 2 gedung DPR Papua,’’ucapnya.
Lebih lanjut Ruben meminta seluruh warga Papua menyukseskan jalannya tahapan pemilihan gubernur. ‘’Sebagai pimpinan/ketua Pansus Pemilihan umum gubernur dan wakil gubernur periode 2012-2017 kami menyampaikan kepada segenap masyarakat Papua yang ada dipelosok hingga kota, dari pesisir hingga pegunungan, bahwa mulai 14 hingga 20 mei selama tujuha hari, DPR Papua melalui Pansus pemilihan gubernur membuka pendaftaran bakal calon gubernur dan wakil gubernur Provinsi Papua untuk kepemimpinan lima tahun kedepan,’’terangnya.
Ia berharap, proses tahapan Pilgub Papua bisa berjalan dengan lancer dan sukses, agak kevakuman akan jabatan gubernur selama hamper kurang lebih setahun, tidak terjadi lagi. ‘’Masyarakat Papua sudah hamper setahun ini tak memiliki Gubernur definitive, dan inilah saat untuk memilih pemimpin kita semua,’’tandasnya.
Sesuai jadwal,tahapan pelaksanaan peilihan gubernur dan wakil gubernur provinsi Papua periode 2012-2017 yang digelar Pansus DPR Papua adalah pembukaan pendaftaran 7-13 Mei, pendaftaran bakal calon 14-20 Mei.
Tahap selekasi, pemeriksaan berkas administrasi 21-27 Mei, verikfikasi factual dan administrasi balon perseorangan 21-3 Juni, seleksi bakal calon dari Parpol, penjaringan persyaratan administrasi balon dari parpol 28-3 Juni, perbaikan persyaratan bakal calon 4-10 Juni, pemeriksaan perbaikan bakal calon 11-13 Juni, penggantian bakal calon yang tidak lolos dari Parpol 14-16 Juni, pemeriksaan persyaratan balon pengganti 18-20 Juni, pemeriksaan kesehatan oleh dokter tersumpah 21-22 Juni, penentuan bakal calon yang lolos adminitrasi 23 Juni, surat DPR Papua ke Paripurna MRP tentang pertimbangan dan persetujuan Balon 25 juni- 8 juli, surat MRP ke DPR Ppaua tentang pertimbangan dan persetujuan Balon, 9 Juli,  Paripurna DPR Papua tentang bakal calon yang disetujui MRP 12 Juli, pemaparan visi dan misi dan program calon 16 juli, penyampaian hasil penetapan calon ke KPUD 17 juli.
Tahapan sengketea Pilgub, gugatan di TUN, Mahkamah Agung dan Mahkamah  konstitusi nantinya akan disesuaikan.
Sementara itu, DPR Papua Barat menghimbau DPR Papua dan KPUD melakukan kompromi politik terkait masih adanya tarik ulur tentang pendaftaran dan verifikasi Pilgub.
‘’Tahapan Pilgub yang dilaksanakan DPR Papua tidak menyalahi aturan, sebab sudah sesuai dengan Perdasus nomor 6 tahun 2011. Bahkan dalam Pilgub Papua Barat juga terjadi tarik ulur antara KPUD dan DPRD, namun bisa diatasi dengan menerapkan kompromi politik, kemudian terjadi kesepakatan yang dimediasi Mendagri. Jadi dalam konteks di Papua semestinya Mendagri juga menfasilitasi seperti yag sudah dilakukan di Papua Barat,’’ ucapnya.
Hari pertama Pembukaan pendaftaran pengambilan formuli diwarnai aksi  unjuk rasa dari kelompok mahasiswa peduli konstitusi. Menurut mahasiswa, DPR Papua adalah lembaga politik sehingga tak berwenang menyelnggarakan tahapan Pilkada. Dan KPU sebagai institusi yang independen semestinya yang menggelar Pilkada.