Maandag de 7 mei 2012 22:19

Klaar DPRP commissie aangeklaagd

Eerste Dag van Still Zero

Tempat pendaftaran calon Gubernur dan Wakil Gubernur Provinsi Papua yang dibuka di Kantor DPR Papua.

Plaats van de registratie van kandidaten voor gouverneur en vice-gouverneur van de provincie Papoea, dat werd geopend in het Bureau van het parlement van Papua.

Jayapura - Stadia van de uitvoering van de Gouverneur Verkiezingen zijn rollen in de Tweede Kamer speciale commissie Papoea-Pilgub met vorm-het maken van agenda zal een kandidaat voor gouverneur en luitenant-gouverneur 2012-1017 periode. Naast de werkgroepen om de beslissing te hebben en het formulier terug te keren, de commissie Pilgub ook werkgroepen om te pleiten voor alle activiteiten Pilgub stadia. In feite is de belangenbehartiging team staat klaar als er een rechtszaak tegen de activiteiten van de speciale commissie in het parlement van Papoea-PIlgub crawl en verificatie proces zal een kandidaat voor gouverneur en luitenant-gouverneur.
'' Onze werkgroep is klaar om een ??rechtszaak in verband met de implementatie fase van de voor-en nadelen zullen worden ondernomen Pilgub Papoea-Huis commissie geconfronteerd,'' zegt Stephen Kaisepo bestuurslid van het Advocacy werkgroep van het parlement van Papoea-Pilgub,'' Senin 7 mei. Volgens hem, zelfs als er een rechtszaak tegen de prestaties van het organiserend comite Pilgub crawl en verificatie fasen van toekomstige gouverneurs en vice-gouverneurs, is Advocacy werkgroep geen gebruik van externe advocaten, maar zal zich bezighouden met het zelf. '' Working Group leden zal zijn eigen gezicht als er aangeklaagd gerelateerde fasen geïmplementeerd Pilgub Papoea Huis commissie,'' zei hij.
Hij voegde eraan toe, het parlement van Papua implementeren Pilgub fasen op basis van speciale autonomie wet, jadisebenarnya niet meer de vraag. '' Stages Pilgub DPR uitgevoerd in overeenstemming met de wet gebiedt, zodat het niet meer toe,'' zei hij
Toch bleef hij, in een democratie is de dynamiek van de voor-en nadelen, en alle burgers hebben het recht om juridische stappen te ondernemen indien niet tevreden met het democratische proces dat plaatsvindt.
Meer ...

Google vertaling:

Stage Stop Geperst DPRP Pilgub

Demo van de acties van studenten in het Huis van Papua


Forum Mahasiswa  Pemuda  Peduli  Konstitusi  di  Tanah Papua mendesak  DPR Papua  hentikan tahapan  Pilgub ketika  menggelar aksi unjukrasa    di  DPR Papua, Jayapura, Senin.

Student Jeugdzorg Forum grondwet in de Tweede Kamer drong er bij Papua Papua Pilgub stadium te stoppen wanneer de Tweede Kamer hield een rally in Papua, Jayapura, maandag.

Jayapura-Eerste dag De kandidaten in de vorm van gouverneur en vice-gouverneur van de provincie van Papoea onmiddellijk vielen de studentendemonstraties. Demo dringt er bij de Tweede Kamer om onmiddellijk te stoppen met de stadia Papoea-gouverneur Verkiezingen (Pilgub) is nu aan de gang maken van het inschrijfformulier en Cawagub Kandidaten voor de gouverneur van Papua 2012-2017 periode, in tegenstelling tot de Wet nr. 15 van 2011 over verkiezingen.

Dit werd overgebracht door Albert Prawar, coördinator van het Studenten Actie Jeugdzorg Forum protesten in Papoea-grondwet als het een protest opgevoerd in het parlement van Papua, Jayapura, maandag (7/5). Toen hij aankwam op het kantoor van het Huis van Afgevaardigden heeft een massa Papoea-banners, leest u onder andere minister van Binnenlandse Zaken, waarnemend gouverneur en het parlement van Papua is de Grondwet Let's Fight maffia, schandalen Pilgub SBY in Papoea door het parlement van Papoea en het pamflet Let's Fight Met de algemene verkiezingen van het Europees Parlement van Papua ongrondwettelijk Stop, Stop Mensen maken Als Commodity Politiek, Rule of Law staat de grond Papoea en Papoea-Off For Life voor Papoea.
Hij zei dat hij ook waarnemend gouverneur van de provincie Papoea Dr drong er bij Drs. H. Syamsul Arief Rivai MS voor een periode van 3 dagen om ontslag te nemen uit het ambt, omdat het bleek niet in staat om de versnelling van Pilgub te vergemakkelijken in Papoea en vroeg de waarnemend president om een ??plaatsvervanger aan te wijzen aan de gouverneur begrijpt de problemen van Papoea naar de volgende in een korte tijd door te gaan met de stappen Pilgub DPRP, MRP en Papoea KPU. Vraag de president aan minister berispen omdat ze het brein achter kekisruan Pilgub Papua. Vraagt ??de kandidaten aan de Gouverneur en de Vice-gouverneur van Papoea, niet de Orang Asli terug te trekken uit de race, omdat het baren nieuwe problemen en ook verlengen het conflict in Papua. "Als binnen een week geen interesse van verschillende partijen, zullen we doorgaan om actie te ondernemen totdat het probleem is opgelost Pilgub," zei hij.
Vice-voorzitter van het eerste parlement van Papoea-Yunus Wonda SH bevestigd, het parlement van Papua en Papua KPU hinga nu is er geen tegenspraak, maar het blijft om vast te stellen dat de uitvoering van politieke communicatie Pilgub beginnen onmiddellijk.
"Perdasus nr. 6 van 2011, die het parlement van Papua op juridische gronden en in overeenstemming met de mechanismen


Oorspronkelijke tekst:


JAYAPURA—Hari  pertama pengambilan formulir Calon Gubernur dan Wakil Gubernur  Provinsi Papua langsung disambut demo mahasiswa. Demo tersebut   mendesak DPR Papua  segera menghentikan tahapan Pemilihan  Gubernur (Pilgub)   yang saat ini tengah  dilakukan  pengambilan  formulir pendaftaran  Calon  Gubernur dan  Cawagub  Papua  periode 2012-2017  karena bertentangan dengan  UU No 15  Tahun 2011  Tentang  Pemilu.
Demikian disampaikan  Albert  Prawar,  Koordinator Aksi Unjukrasa  Forum Mahasiswa  Pemuda  Peduli  Konstitusi di  Tanah  Papua ketika  menggelar aksi   unjukrasa   di  DPR Papua, Jayapura, Senin (7/5). Ketika   tiba  di Kantor   DPR  Papua massa  menggelar  spanduk antara  lain bertuliskan  Mendagri, Pejabat  Gubernur dan  DPR Papua  adalah Mafia Konstitusi Mari  Kita Lawan,  Skandal Pemerintahan SBY di Pilgub Papua oleh DPR Papua Mari  Kita Lawan  serta Pamflet  DPR Papua  Stop Dengan Pemilukada Inkonstitusional,   Stop Jadikan Masyarakat  Sebagai Komoditi Politik, Tegakan Supremasi Hukum diTanah Papua  dan Hidup untuk Papua Mati Untuk Papua.
Dia  mengatakan,   pihaknya  juga  mendesak  agar  Penjabat  Gubernur  Provinsi  Papua  Dr. Drs.  H. Syamsul Arief Rivai MS  agar dalam jangka waktu 3 hari mengundurkan diri dari jabatan karena terbukti tak mampu memfasilitasi percepatan  pelaksanaan Pilgub  di Papua  dan meminta kepada Presiden RI  untuk menunjuk Penjabat Gubernur  Papua   pengganti yang paham betul masalah Papua untuk selanjutnya dalam waktu singkat melanjutkan tahapan Pilgub bersama pihak DPRP, MRP dan KPU Papua.  Meminta Presiden RI agar menegur Mendagri karena telah menjadi dalang di balik kekisruan  Pilgub  Papua. Meminta calon Gubernur dan Wakil Gubernur yang bukan Orang Asli Papua agar mundur dari pencalonan karena akan melahirkan persoalan baru dan juga memperpanjang konflik di Papua.   “Jika dalam waktu 1 minggu tak ada perhatian dari berbagai pihak maka kami akan terus melakukan aksi hingga masalah  Pilgub ini dituntaskan,” kata dia.
Wakil Ketua  I  DPR  Papua  Yunus Wonda SH menegaskan, DPR Papua  dan  KPU Papua  hinga  kini  tak ada pertentangan tapi  pihaknya   tetap  menjalin  komunikasi  politik  agar  pelaksanaan Pilgub  segera dilaksanakan.
“Perdasus   No 6 Tahun  2011   yang  dilakukan DPR Papua berdasarkan landasan hukum  serta sesuai dengan mekanisme dan aturan di RI ini. Apabila  pihak pihak  lain  hendak menggugat  melalaui  jalur  hukum,”  lanjut dia.