Een open brief en mening aan:

de minister president, de heer M. Rutte

de minister van Buitenlandse Zaken, de heer U. Rosenthal
de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de heer B. Knapen
de minister van Immigratie, Integratie en Asiel, de heer G. Leers
de minister van Defensie, de heer H. Hillen

alsmede aan de voltallige Tweede- en Eerste Kamer der Staten Generaal

DERHALVE DUS EEN OPEN BRIEF AAN DE TOTALE NEDERLANDSE OVERHEID EN AAN DE NEDERLANDSE BURGER !

Zwolle     : 10 mei 2012

Betreft    : Het demissionaire kabinet wil de verkoop van 80 overtollige tanks aan Indonesië doorzetten

L.S

 

Als eerste wil ik het volgende aangeven: minister van Defensie Hillen geeft aan als drijvende kracht achter deze beoogde transactie : "Als koopman heb ik geen moraal" ! ! !

 

Dan wordt er aangegeven : de minister van Buitenlandse Zaken, "de heer Rosenthal wil de Indonesische overheid niet tegen het hoofd stoten door niet te leveren" ! ! !

 

Vervolgens : De verkoop is getoetst aan de EU-criteria voor wapenexport en positief bevonden.

 

 

Nu zou ik u allen graag mee willen nemen naar de behandeling van een motie op 04 oktober 2011:

 

 

Citeertitel          : De mensenrechten van de Molukkers, de Papua's en de christenen

 

Indiener              : W. R. F. Kortenoeven  PVV Lid Tweede Kamer

 

Mede-indiener     : E. Dijkgraaf                SGP Lid Tweede Kamer

 

Stemming           : 2011.10.04, AANGENOMEN MET ALGEMENE STEMMEN ! ! !

 

Stemverdeling     : voor : CDA, CU, D66, GL, PvdA, PVDD, SGP, SP, VVD.

 

                           : in een later stadium zijn dus het CDA, de VVD en D66 de voorstemmers voor levering van de betreffende Leopard-tanks.

 

 

 

Dan neem ik u mee naar de behandeling van een motie op 24 november 2011:

 

 

Citeertitel          : Onderdrukking van de Papua's

 

Indiener             : W. R. F. Kortenoeven  PVV Lid Tweede Kamer

 

Mede-indieners   : C. G. van der Staaij     SGP Lid Tweede Kamer

 

                         : H. J. Ormel                CDA Lid Tweede Kamer

 

                         : J. S. Voordewind        CU   Lid Tweede Kamer

 

Stemming          : 2011.11.29, AANGENOMEN MET ALGEMENE STEMMEN ! ! !

 

Stemverdeling    : voor : CDA, CU, D66, GL, PvdA, PVDD, SGP, SP, VVD.

 

                          : in een later stadium zijn het dus het CDA, de VVD en D66 de voorstemmers voor levering van de betreffende Leopard-tanks.

 

 

Dan geef ik u de tekst aan van beide moties, die de Tweede Kamer gebruikt om het kabinet het volgende overduidelijk aan te geven:

 

De motie van 4 oktober 2011: 

 

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende, constateerde dat er een bijzondere historische band en betrokkenheid bestaat tussen Nederland en de Molukse bevolkingsgroep in Indonesië, gelijk wil ik aangeven dat die betrokkenheid vanaf 1955 ver te zoeken is/was.

 

voorts constaterende, dat er een historische band en betrokkenheid bestaat tussen Nederland en de Papuabevolking, daar zijn vanaf 1962, 50 jaar en 400.000 - 500.000 dode Papua's voor nodig geweest om tot deze stemuitslag te komen.

 

overwegende, dat aandacht voor de positie van de Papua's en de Molukkers in Indonesië ontbreekt in de Kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten enerzijds, en de Republiek Indonesië, anderzijds, tevens overwegende, dat de mensenrechten van de Papua's en de Molukkers veelvuldig geschonden zijn en nog geschonden worden ! ! !

 

verzoekt de Tweede Kamer der Staten Generaal de regering de mensenrechten van de Papua's, de Molukkers en christenen in bilaterale contacten met de Republiek Indonesië en in relevante fo aan de orde te stellen, met als inzet het stoppen van de mensenrechtenschendingen van de Papua's, de Molukkers en de christenen, en een verslag daarvan op te nemen in de jaarlijkse mensenrechtenreportage.

 

De motie van 24 november 2011: 

 

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende, dat de Kamer in de motie - van der Staaij c.s. (32500-V, nr. 113), grote zorg heeft uitgesproken over de mensenrechten in Papua en de regering heeft verzocht, hierop voortvarend actie te ondernemen;

 

voorts wijzende naar de motie Kortenoeven / Dijkgraaf die ziet op de Kaderovereenkomst met de Republiek Indonesië (32431, nr. 10);

 

CONSTATERENDE, DAT DE INDONESISCHE AUTORITEITEN NOG ZEER REPRESSIEF EN GEWELDADIG OPTREDEN EN HEBBEN OPGETREDEN TEGEN DE PAPUA'S, die opkomen voor hun politieke, economische en maatschappelijke rechten,

 

VERZOEKT DE REGERING OM:

 

1)

de Indonesische regering met spoed aan te spreken op haar verplichting zich te onthouden van het plegen van geweld tegen de Papua's.

 

2)

er bij de Indonesische regering op aan te dringen de onderdrukking van de Papua's te staken en de om politike reden gevangen Papua's vrij te laten.

 

3)

in internationaal verband aan te dringen op het instellen van beschermingsmechanismes voor de Papua's.

 

4)

er bij de Indonesische regering op aan te dringen dat de dialoog met de Papua's wordt hervat en dat uitvoering wordt genomen van de Speciale Autonomiewet

 

 

Dus tweemaal heeft de Tweede Kamer der Staten Generaal met ALGEMENE STEMMEN erkend dat de rechten van de mens repressief en geweldadig zijn en worden geschonden door de Republiek Indonesië in Papua en de Molukken.

 

Kunt u zich voorstellen dat men kotsmisselijk kan worden als men in dat regeringsbericht de volgende uitlating leest:

 

Ook wijst de Nederlandse regering op de verbeterde mensenrechtensituatie in de Republierk Indonesië.

 

Vindt u het goed dat ik aangeef wat er na het aannemen van die moties is gebeurd ?

 

2011

(medio december), dus na die erkenningen van het schenden van de rechten van de mens door de Tweede Kamer der Staten Generaal door Republiek Indonesië in Papua en de Molukken en de naar aanleiding daarvan op een afstandelijke en hautaine manier van antwoorden door de minister van buitenlandse Zaken, de heer Rosenthal op vragen uit de Tweede Kamer.

 

10.000 - 20.000 Papua-slachtoffers, 27 dorpen finaal van de kaart geveegd, vele doden, vele vermisten, vele gewonden. De namen van die dorpen zijn bij u allen bekend.

 

Mensenrechtenschendende activiteiten of misdaden tegen de menselijkheid, mede uitgevoerd door de ANTI-TERREUREENHEID "DENSUS 88", een door de Amerikanen voor de Indonesische overheid getrainde ANTI-TERREUREENHEID ! ! !

 

En of dat niet genoeg was werd ook de Papua-bevolking "ALS VEE" uit 130 andere dorpen opgejaagd en verdreven ! ! !

 

In de publiciteit is er op dit moment veel te doen over de door van Willem van Oranje, die als laatste woorden zou uitgesproken hebben: "Mijn God heb medelijden met mij en dit arme volk" !

 

Eigenlijk zou dit demissionaire VVD en CDA kabinet de volgende woorden kunnen uitspreken: "Mijn God heb medelijden met de arme Papua's, want we hebben ze al zoveel laten LIJDEN vanaf 1962".

 

 

Geachte heren Hillen, Rosenthal, Knapen en Leers,

 

Op de eerste plaats de lopende asielprocedures van een aantal Papua's in Nederland zijn niet conform de juiste normen en waarden beoordeeld, de mensenrechtensituatie is door de IND consequent TERZIJDE gelegd.

 

Er ligt bij de IND een dossier waarin minimaal 1500 pagina's handelen over het schenden van de rechten van de mens door Indonesië in Papua en waar de eerste Papua al praktisch op de vliegtuigtrap staat om terug gezonden te worden naar de hel waar hij in 2008 uit vandaan kwam, namelijk 24 jaar VLUCHTELINGENKAMP !

 

Er is in 2011 een contract afgeloten door staatssecretaris Knapen met de Indonesische overheid, waarin Nederland heeft getekend voor de afname van 2 miljard euro per jaar van duurzame goederen uit Indonesië voor Nederland en dat gedurende 5 jaar. dus totaal voor 10 miljard, almede de miljarden contracten die Nederlandse multinationals hebben in Indonesië, met name in de Amerikaanse Freeport McMoran Grasberg mijnen.

 

Het zal ook bij u genoegzaam bekend zijn dat kinderarbeid in de Republiek Indonesië hoog in het vaandel ? staat.

 

Bij elkaar worden de rechten van zo'n 4.000.000 kinderen tussten de 7 en 14 jaar geschonden door hen (vaak) de smerigste werkzaamheden te laten verichten.

 

Het zal u ook bekend zijn dat de landenpagina van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken inzake Indonesië op geen enkele wijze klopt met de werkelijkheid, "HET IS WAT ONRUSTIG IN PAPUA" is zijn beoordeling

 

 

 

Geachte heer Rutte,

 

Vele malen hebben ministers van Buitenlandse Zaken vanaf 1962 schriftelijke vragen gesteld aan de Republiek Indonesië over het doen en laten in de Molukken, in Papua en inzake de christenen, net zoals deze minister van Buitenlandse Zaken. Je zou kunnen stellen dat de enige beweging die de minister maakt naar aanleiding van het verzoek van de Tweede Kamer inzake de mensenrechtenschendingen is : ZIJN POLS BEWEGEN VOOR HET SCRIJVEN VAN EEN BRIEF.

 

Ik zie hem op de TV als hij kritiek kan leveren op Suriname, Syrië, enz. Ik heb hem nog nooit gehoord over de erbarmelijke omstandigheden waarin 12.000 - 15.000 Papua-vluchtelingen MOETEN LIJDEN in de Vluchtelingenkampen, velen vanaf 1984 tot op de dag van vandaag, op het grondgebied van het voormalige Australische Nieuw Guinea, nu Papua New Guinea geheten.

 

De uitlating van de minister van Defensie is mensonterend, ALS KOOPMAN HEB IK GEEN MORAAL, OOK MEMSENRECHTENSCHENDINGEN HOUDEN MIJN KOOPMANSGEEST NIET ONDER TAFEL !

 

De minister van Buitenlandse Zaken wil de overheid in Indonesië niet tegen het hoofd stoten door de tanks niet te leveren. Daarnaast verstopt het Nederlandse kabinet zich opeens achter de EU-criteria, het zou getoetst zijn en de wapenexport is positief bevonden.

 

En dan de uitlatingen dat uw kabinet zich aanmatigt om te wijzen op een verbeterde mensenrechtensituatie in Indonesië.

 

U en/of het kabinet lopen toch wel iets te hartd van stapel, er ligt een beslissing van de Tweede Kamer der Staten Generaal en ik denk dat Brussel echt wel zal zeggen:

 

 

Geachte Nederlandse regering, u kunt wel zeggen dat e.e.a. getoetst is, maar uw Parlement, uw Tweede Kamer heeft toch echt erkend dat de rechten van de mens door Indonesië in Papua repressief en geweldadig geschonden zijn en nog geschonden worden.

 

 

En hebben uw regeringspartijen VVD en CDA bij die moties ook niet meegestemd voor de erkenning van de mensenrechten?

 

Ja wij begrijpen best dat u, minister Rosenthal en minister Hillen nu wat contactproblemen zouden kunnen krijgen met de Indonesische overheid, jullie zullen wel beloftes hebben gedaan en druk aan het lobbyen zijn geweest, alvorens dat aan de Tweede kamer voor te leggen en is het parlement niet de weergave van de Nederlandse burger, nou dan, die moties zijn met algemene stemmen aangenomen mijnheer Rutte, dus de gehele Nederlandse bevolking is tegen die wapenleveranties !

 

Ook beloftes van de Indonesische overheid komen er al tientallen jaren en nu beloven ze om de tanks op Java te stationeren, kan best, maar als die tanks op Java staan, heeft de Indonesische overheid overtollig legermateriaal op Java en dan brengen zij hun overtollig legermateriaal over naar Papua ! 

 

Geachte heer Rutte, de minister van Defensie voelt zich een koopman, misschien is Syrië een afnemer voor hem, of Noord- of Zuid Soedan, een koopman is toch niet voor één gat te vangen?

 

Het meest onvoorstelbare in deze situatie vind ik dat u het parlement vooorbij loopt, er is zelfs een VVD kamerlid dat pontificaal aangeeft dat als Hillen zijn tanks niet mag verkopen aan Indonesië, de Tweede Kamer dat gat van 200.000 miljoen maar moet dichten.

 

Maar is dat ook niet de reden vande val van dit gedoogkabinet, het niet kunnen komen tot besissingen.

 

Men zegt regeren is vooruitzien en ik begrijp ook wel dat politici vaak gouden bergen beloven om hun zin te krijgen, maar u maakt de Tweede kamer en de Nederlandse burger echt niet wijs dat een belofte van Indonesië in deze situatie ook maar iets waard is.

 

Dit kabinet heeft ook figuurlijk bloed aan de handen over wat er in deze regringsperiode gebeurt is in Papua en wat er nu nog gebeurt, uw ministers lopen met grote bogen om keiharde feiten die in Papua hebben plaatsgevonden en nog plaatsvinden.

 

 

Hoogachtend,

 

 

S. Goossensen

Juridisch- en Maatschappelijk Adviseur

Wiecherlinckstraat  30

8011  KJ  Zwolle

email       : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

teleoon    : 06-19954800