google vertaling:

 

14 Land Highlight mensenrechtenschendingen in Papoea

Jayapura - Indonesië overheid inspanningen om een eenheid op ontwikkeling van Papoea en West-Papoea (UP4B) te versnellen met het oog op het welzijn van de Papoea's te verbeteren, het krijgen van een prijs van de regering van de Verenigde Staten te vormen. Omdat Amerikanen beoordeling van de aanwezigheid van deze UP4B knooppunten kunnen de Speciale Autonomie wet dat niet is de weg recht te maken, zodat de aanwezigheid van UP4B zal naar verwachting een toename van de welvaart te versnellen voor de mensen in Papua. Waardering van het bestaan ??van Amerika's werd onthuld in UP4B werkgroep zitting van Universal Periodic Review (UPR) VN-Mensenrechtenraad. UPR is een mechanisme voor het rapporteren over de VN-Mensenrechtenraad om de 4 jaar uitgevoerd door de 194 VN-lidstaten.

Gewoon om ten minste 14 landen om te weten schending van de mensenrechten in Papua, die in de laatste vier jaar van zeer intensief plaats. Markeren Ook vroeg een aantal gevallen van geweld, maar de acteurs en de dader werd nooit onthuld.
"Papua is een van de onderwerpen in kwestie door 14 landen in de Vergadering werkgroep Universal Periodic Review (UPR) VN-Mensenrechtenraad. UPR is een mechanisme voor het rapporteren over de VN-Mensenrechtenraad om de 4 jaar uitgevoerd door de 194 VN-lidstaten. Indonesië eerste UPR rapport worden herzien in 2008 ", zei uitvoerend directeur van Human Rights NGO's onpartijdige waarnemer Poengki Indarti, door middel van een elektronisch bericht aan de sterren Papua, op maandag 28 mei. Om-14 landen zijn Canada, Australië, Japan, Noorwegen, Zuid-Korea, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Mexico, Nieuw Zeeland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, de VS en Italië. "Dit is een zeer significante toename in vergelijking met 2008 als de vijf landen (Duitsland, Frankrijk, Canada, Nederland en het VK) ook de kwestie van de mensenrechtenschendingen in Papoea-vraag gesteld, "legde hij uit.
Oprichting van de Verenigde Staten alleen op prijs stellen Eenheid Ontwikkeling Versnelling in Papoea en West-Papoea (UP4B) om het welzijn van de mensen van Papoea te verbeteren, maar de VS ook vraagtekens bij de schending van de mensenrechten en de beperking van de toegang in Papoea voor journalisten en de internationale gemeenschap. Beveel handhaving tegen handelingen van geweld door de TNI en de Afdeling van de Politie, en het einde het gebruik van de artikelen van verraad aan de vrijheid van meningsuiting te stoppen en opnieuw te evalueren van de toepassing van deze artikelen is onderworpen aan de veroordeelden van de intonatie zijn gedachten.
Britse ambtenaren gewezen op het toenemende geweld in Papoea. Jaar 2008 werd ook ondervraagd over Papua. In 2012 de regering van Indonesië aan de inspanningen om het geweld in Papoea-ondersteuning van het stoppen.
Zwitserland waardeert de regering de verklaring om de dialoog te houden met de Papoea's ook ambtenaren geweld tegen gedetineerden / gevangenen in Papoea gevraagd. En beveelt de beëindiging van het geweld door de politie en de juridische procedure actoren.
Canada wijst op de stigmatisering, intimidatie en aanvallen op verdedigers van de mensenrechten in Papua zijn intonatie de vrijheid van meningsuiting met vreedzame middelen.
Jaar 2008 werd ook ondervraagd over Papua. Canada raadt de bescherming van verdedigers van de mensenrechten en geen gebruik maken van het stigma, intimidatie en aanvallen tegen degenen die spreken over de vrijheid van meningsuiting. Canada raadt ook aan dat de regering van Indonesië aan de regels die worden gebruikt om de expressie van de politiek te remmen, en met name artikel 106 en 110 van het Wetboek van Strafrecht inzake verraad, en bevrijdt gevangenen / gedetineerden zijn veroordeeld wegens vreedzame wijze uiten van hun politieke ideeën.
Noorwegen gevraagd Geweld tegen verdedigers van de mensenrechten in Papoea en dan
Aanbevelen aan de regering van Indonesië om een ??garantie van bescherming tegen verdedigers van de mensenrechten te bieden en het Verdrag van de ILO-Verdrag. 169 over inheemse volkeren.
Zuid-Korea markeren geweld tegen verdedigers van de mensenrechten en de schendingen van de mensenrechten in Papoea en beveelt de regering van Indonesië om bescherming te bieden tegen verdedigers van de mensenrechten en tot wijziging van de mensenrechtensituatie in Papoea.
Japan vroeg de schendingen van de mensenrechten in Papua, de TNI en de politie doen, en de voortdurende straffeloosheid daar. Vervolgens beveelt de regering van Indonesië onmiddellijk aan schendingen van de mensenrechten in Papoea te stoppen en het verwerken van criminelen.
Franse troepen in Papua om het geweld tegen verdedigers van de mensenrechten en de gemeenschap adat.Tahun 2008 aandacht werd ook gevraagd naar Papua. In 2012 beveelt de regering van Indonesië aan het maatschappelijk middenveld en journalisten te garanderen om de toegang tot Papoea te krijgen met gemak.
Duitsland vroeg om de dialoog tussen de regering en het volk van Papua worden gehouden, maar ook
Filep Karma en dringende vrijlating van gevangenen / gedetineerden. Grove schendingen van de mensenrechten en volledig zijn. Jaar 2008 werd ook ondervraagd over Papua.
In 2012 beveelt dat een eerlijke gerechtigheid voor de daders van schendingen van de mensenrechten in Papoea en Papoea-het verlenen van toegang tot het Internationale Rode Kruis.
Mexico benadrukken schendingen van de mensenrechten in Papua, en beveelt dat de regering van Indonesië om de VN-Werkgroep inzake gedwongen verdwijningen, de VN-onafhankelijke deskundige inzake minderheden kwesties, de speciale VN-rapporteur voor inheemse volkeren en de speciale VN-rapporteur inzake het recht op voedsel uit te nodigen, om te komen tot Indonesië, met name naar Papua.
Nieuw-Zeeland heeft waardering voor de vorming UP4B en de regering vastbesloten is om de veiligheid aanpak te wijzigen aan de welvaart. Maar Nieuw-Zeeland wordt gemarkeerd op schendingen van de mensenrechten door de TNI en de politie
Beveelt aan mensenrechteneducatie voor het leger en de Nationale Politie en voert periodieke beoordeling
Australië gewezen op de gesloten toegang tot Papoea en beveelt vrije toegang tot nationale en internationale media organisaties, in samenwerking met de VN-Hoge Commissaris voor de mensenrechten en het Internationale Rode Kruis.
Spaanse kwestie van de schending van de mensenrechten, in het bijzonder marteling, die droeg de apparatuur
En adviseert juridische procedures voor de veiligheidstroepen die zich schuldig maken schendingen van de mensenrechten
Italië discussie stellen van de uitvoering van de 2001 speciale autonomie wet
Beveelt aan dat de regering van Indonesië te geven toelichting over de implementatie van de speciale autonomie wet.
Reageren op de herziening van 14 landen, de regering van Indonesië, zei Poengki, zei tegen de tenuitvoerlegging van speciale autonomiewet te optimaliseren en de ontwikkeling in Papoea en West-Papoea te versnellen, heeft de regering vormde een eenheid genaamd UP4B bij presidentieel decreet 65/2011 en 66/2011.
"Dit apparaat heeft geformuleerd een programma snel naar voedselzekerheid, armoedebestrijding, economische ontwikkeling, onderwijs, gezondheid en de basisinfrastructuur te verbeteren. Verwante straffeloosheid, de regering antwoordde dat de huidige situatie niet is zoals zij heeft gedaan in het verleden, waar de leden van de TNI en de politie betrokken zijn gevallen van geweld genieten van straffeloosheid. Momenteel zijn de daders zijn geprobeerd, "legde hij uit.
Het verhogen van vragen over het forum Papua UPR, wat suggereert dat de toenemende internationale aandacht. "Wij concluderen dat de opkomst van een groot aantal aanbevelingen met betrekking tot Papoea-geen is het feit te wijten aan het ontbreken van vervulling en bescherming van de mensenrechten in Papua te ontkennen, vonken internationale bezorgdheid. Alle aanbevelingen worden geaccepteerd door Indonesië van de internationale gemeenschap is zeer belangrijk omdat het gaat om de geloofwaardigheid van Indonesië in de bescherming en toepassing van de mensenrechten. Het bestaan ??van een directe follow-up van de mensenrechten op te lossen zijn een noodzaak geworden ", legde hij uit.
Bij het onderzoek verder in het UPR-proces, in het bijzonder met betrekking tot Papoea, onpartijdige rechter het volgende: Ten eerste, Indonesië alleen te kijken naar het oplossen van problemen in Papoea te worden afgewerkt met behulp van een economische benadering. "Hoewel de problemen Papua zeer ingewikkeld en niet worden vereenvoudigd door alleen het economische benadering alleen. Papua People's stem te horen. Papua Mensen moeten worden uitgenodigd om de dialoog, "zei hij.
Tijdens en vlak gebruik gemaakt van een economische benadering (die gekoppeld is met een veiligheids-aanpak), zolang het is ook de kwestie van de Papoea verschijnen altijd op internationale fora.
Ten tweede, nog steeds een te grote zorg voor de Papua Indonesië door separatistische stigma te geven aan het volk van Papua, het verzenden van veiligheidstroepen in Papua en Papua sluiten van de internationale gemeenschap, zal het steeds trekken veel internationale aandacht voor Papua.
Ten derde, de TNI en de politie veel om aandacht te krijgen omdat er zoveel gevallen die zich voordoen als gevolg van zwakke rechtshandhaving en de mensenrechten in Papua.
Voor dat Imparsial als een instelling die de mensenrechten controleert in Indonesië deelgenomen monitor en zorgen voor de doorgang van de verschillende aanbevelingen die zijn ontvangen gezegd en drong president Susilo Bambang Yudhoyono om onmiddellijk aan zijn belofte het voeren van een dialoog met het volk van Papua. Regering en het parlement moet onmiddellijk de prestaties van ministeries, lokale overheden en beveiligingspersoneel met betrekking tot de mensenrechten in Papua. Op aandringen Komnas HAM en de procureur-generaal onmiddellijk de verwerking van de gevallen van schendingen van de mensenrechten in Papoea gewicht en de daders aan de rechten van de mens Hof ingesteld.



Oorspronkelijke tekst:


AS Mengapresiasi Dibentuknya UP4B

14 Negara Soroti  Pelanggaran HAM di Papua

 

JAYAPURA - Upaya pemerintah  Indonesia  membentuk Unit Percepatan Pembangunan Papua  dan Provinsi Papua Barat (UP4B)  guna  meningkatkan kesejahteraan masyarakat  Papua,  mendapatkan  penghargaan dari Pemerintah Amerika Serikat.  Pasalnya Amerika menilai dengan kehadiran UP4B ini dapat meluruskan simpul-simpul UU Otsus yang selama ini tidak jalan,  sehingga kehadiran UP4B ini diharapkan dapat mempercepat peningkatan kesejahteraan bagi masyarakat Papua. Apresiasi Amerika terhadap keberadaan UP4B ini terungkap dalam Sidang Working Group Universal Periodic Review (UPR) Dewan HAM PBB. UPR adalah mekanisme pelaporan di Dewan HAM PBB yang dilakukan setiap 4 tahun oleh 194 negara anggota PBB.
Sekedar diketahui sedikitnya 14 negara menyoroti pelanggaran HAM di Papua, yang dalam empat tahun terakhir sangat intens terjadi. Mereka juga menanyakan sejumlah kasus kekerasan yang terjadi, tapi aktor dan pelakunya tidak pernah terungkap. 
“Papua menjadi salah satu isu yang dipertanyakan oleh 14 negara dalam sidang Sidang Working Group Universal Periodic Review (UPR) Dewan HAM PBB. UPR adalah mekanisme pelaporan di Dewan HAM PBB yang dilakukan setiap 4 tahun oleh 194 negara anggota PBB. Indonesia pertama kali direview laporan UPR pada tahun 2008,” ujar Direktur Eksekutif LSM Pemerhati HAM Imparsial Poengki Indarti, melalui pesan elektroniknya kepada Bintang Papua, Senin 28 Mei. Ke-14 negara tersebut adalah Kanada, Australia, Jepang, Norwegia, Korea Selatan, Prancis, Jerman, Swiss, Meksiko, Selandia Baru, Spanyol, Inggris, Amerika Serikat dan Italia.” Ini adalah peningkatan yang sangat signifikan, jika dibandingkan dengan tahun 2008 ketika lima negara (Jerman, Prancis, Kanada, Belanda dan Inggris) juga mempertanyakan masalah pelanggaran HAM di Papua,”paparnya.
Amerika Serikat  sendiri mengapresiasi dibentuknya Unit Percepatan Pembangunan Papua dan Papua Barat (UP4B) untuk meningkatkan kesejahteraan masyarakat Papua, akan tetapi AS juga mempertanyakan terjadinya pelanggaran HAM dan dibatasinya akses masuk Papua bagi jurnalis dan masyarakat internasional.  Merekomendasikan penegakan hukum terhadap tindak kekerasan yang dilakukan TNI dan POLRI, serta mengakhiri penggunaan pasal-pasal makar untuk membungkam kebebasan berekspresi dan mengevaluasi kembali penerapan pasal-pasal tersebut kepada para terpidana yang dipidana akibat menyuarakan pemikirannya.
Inggris menyoroti Kekerasan aparat meningkat di Papua. Tahun 2008 juga mempertanyakan tentang Papua.  Tahun 2012 mendukung upaya Pemerintah Indonesia untuk menghentikan kekerasan di Papua.
Swiss Mengapresiasi pernyataan Pemerintah untuk menyelenggarakan Dialog dengan rakyat Papua juga menanyakan  Kekerasan aparat terhadap tahanan/napi di Papua. Dan  Merekomendasikan dihentikannya kekerasan oleh aparat dan memproses hukum para pelaku.
Kanada menyoroti Stigmatisasi, intimidasi dan serangan terhadap para Pembela HAM di Papua yang menyuarakan kebebasan berekspresi dengan cara damai.
Tahun 2008 juga mempertanyakan tentang Papua. Kanada  Merekomendasikan perlindungan terhadap Para Pembela HAM dan tidak menggunakan stigma, intimidasi serta serangan terhadap mereka yang menyuarakan kebebasan berekspresi. Kanada juga merekomendasikan agar Pemerintah RI mereview peraturan-peraturan yang digunakan untuk menghambat ekspresi politik, khususnya pasal 106 dan 110 KUHP tentang makar, dan membebaskan tahanan/narapidana yang dipidana akibat menyuarakan pemikiran politiknya secara damai.
Norwegia menanyakan Kekerasan terhadap Para Pembela HAM di Papua dan kemudian
Merekomendasikan kepada Pemerintah RI untuk memberikan  jaminan perlindungan terhadap para Pembela HAM dan meratifikasi Konvensi ILO No. 169 tentang Masyarakat Adat.
Korea Selatan menyoroti Kekerasan terhadap Para Pembela HAM dan Pelanggaran HAM di Papua lalu Merekomendasikan agar Pemerintah RI memberikan perlindungan terhadap Para Pembela HAM dan memperbaikki situasi HAM di Papua.
Jepang menanyakan Pelanggaran HAM di Papua yang dilakukan aparat TNI dan POLRI, serta berlangsungnya impunitas di sana. Kemudian Merekomendasikan agar Pemerintah Indonesia segera menghentikan pelanggaran HAM di Papua dan memproses pidana para pelaku.
Prancis menyoroti Kekerasan aparat di Papua terhadap para Pembela HAM dan masyarakat adat.Tahun 2008 juga mempertanyakan tentang Papua. Tahun 2012 merekomendasikan agar Pemerintah RI menjamin masyarakat sipil dan jurnalis memperoleh akses masuk ke Papua dengan mudah.
Jerman meminta  Dialog antara pemerintah dan masyarakat Papua segera digelar, juga
Mendesak dibebaskannya Filep Karma dan tahanan/narapidana politik. Serta menuntaskan Pelanggaran HAM berat.  Tahun 2008 juga mempertanyakan tentang Papua.
Tahun 2012 merekomendasikan peradilan yang fair untuk para pelaku pelanggaran HAM di Papua dan memberikan akses masuk ke Papua kepada Palang Merah Internasional.
Meksiko menyoroti Pelanggaran HAM di Papua dan Merekomendasikan agar Pemerintah Indonesia mengundang Kelompok Kerja PBB untuk Penghilangan Paksa, Ahli Independen PBB untuk isu Minoritas, Pelapor Khusus PBB untuk Masyarakat Adat dan Pelapor Khusus PBB untuk Hak atas Makanan,  agar datang mengunjungi Indonesia, khususnya ke Papua.
Selandia Baru Mengapresiasi terbentuknya UP4B dan tekad Pemerintah untuk mengubah pendekatan keamanan menjadi kesejahteraan. Tetapi Selandia Baru masih menyoroti tentang pelanggaran HAM yang dilakukan TNI dan POLRI
Merekomendasikan pendidikan HAM untuk TNI dan POLRI dan melakukan review secara berkala
Australia menyoroti Akses tertutup ke Papua lalu Merekomendasikan terbukanya akses bagi organisasi media nasional dan internasional, bekerjasama dengan Komisi Tinggi HAM PBB dan Palang Merah Internasional.
Spanyol mempersoalkan Pelanggaran HAM, terutama penyiksaan, yang dilakukan aparat
Dan Merekomendasikan proses hukum bagi aparat keamanan yang melakukan pelanggaran HAM
Italia Mempertanyakan pelaksanaan UU Otonomi Khusus 2001
Merekomendasikan agar Pemerintah RI memberikan penjelasan mengenai pelaksanaan UU Otsus.
Menanggapi review dari 14 negara tersebut, Pemerintah Indonesia, kata Poengki, menyatakan untuk mengoptimalisasi penerapan UU Otonomi Khusus dan mempercepat pembangunan di Papua dan Papua Barat, maka Pemerintah telah membentuk sebuah unit bernama UP4B berdasarkan Perpres 65/2011 dan 66/2011.
“Unit ini telah memformulasikan beberapa program cepat untuk meningkatkan ketahanan pangan, pengurangan kemiskinan, pembangunan ekonomi kerakyatan, pendidikan, kesehatan dan infrastruktur dasar. Terkait impunitas, Pemerintah menanggapi bahwa situasi saat ini tidak seperti yang terjadi di masa lalu, dimana anggota TNI dan POLRI yang terlibat kasus-kasus kekerasan menikmati impunitas. Saat ini para pelaku telah diproses di pengadilan,”terangnya.
Meningkatnya pertanyaan tentang Papua di forum UPR, menunjukkan bahwa perhatian internasional semakin meningkat. “Kami berkesimpulan bahwa munculnya berbagai rekomendasi terkait Papua tersebut tak bisa dipungkiri akibat adanya fakta lemahnya pemenuhan dan perlindungan terhadap HAM di Papua, yang kemudian memicu keprihatinan dunia internasional. Semua rekomendasi yang diterima oleh Indonesia dari komunitas Internasional adalah sangat penting karena menyangkut kredibilitas Indonesia dalam perlindungan dan pemenuhan HAM. Adanya tindak lanjut yang segera guna menyelesaikan berbagai persoalan HAM ada menjadi suatu keharusan,”jelasnya.
Jika dicermati lebih lanjut dalam proses UPR khususnya yang menyangkut Papua ini, Imparsial menilai bahwa; Pertama, Indonesia hanya memandang penyelesaian masalah di Papua akan selesai dilakukan dengan menggunakan pendekatan ekonomi. “ Padahal permasalahan di Papua sangat rumit dan tidak dapat disederhanakan dengan hanya menggunakan pendekatan ekonomi saja. Suara Rakyat Papua harus didengar. Rakyat Papua harus diajak berdialog,”tandasnya.
Selama Pemerintah hanya menggunakan pendekatan ekonomi (yang masih dibarengi dengan pendekatan keamanan), maka selama itu pula isu Papua akan selalu muncul di forum-forum internasional.
Kedua, Kekhawatiran Indonesia yang berlebihan terhadap Papua dengan cara tetap memberikan stigma separatis kepada orang-orang Papua, mengirim aparat keamanan di Papua dan menutup Papua dari dunia internasional, justru akan semakin menarik perhatian internasional terhadap Papua.
Ketiga, institusi TNI dan Kepolisian banyak mendapatkan sorotan karena begitu banyak kasus yang muncul disebabkan oleh lemahnya penegakan hukum dan HAM di Papua.
Untuk itu Imparsial sebagai lembaga monitor HAM di Indonesia yang ikut memantau dan memastikan berjalannya berbagai rekomendasi yang telah diterima menyatakan, Mendesak Presiden Susilo Bambang Yudhoyono untuk segera memenuhi janjinya menyelanggarakan dialog dengan Rakyat Papua. Pemerintah dan DPR harus segera melakukan evaluasi atas kinerja kementrian, pemerintah daerah dan aparat keamanan terkait HAM di Papua. Mendesak Komnas HAM dan Kejaksaan Agung untuk segera memproses kasus-kasus pelanggaran HAM Berat di Papua dan membawa para pelakunya ke Pengadilan HAM.