Inderdaad,immoreel zoals de motie van de Tweede Kamer zich,zeer terecht heeft uitgesproken,Tegen de verkoop .
De geschiedenis van de papuas is eenmaal onbekend in Nederland,waardoor Minister Rosenthal probeert toch geld te krijgen uit de tank verkoop aan Indonesia die in deze Papua provincie nog steeds de mensenrechten schendt,tegen een weerloos volk,zonder middelen en zeker zonder stem !!!
 
Instanties die de stem van de Papuas proberen te zijn,worden afgescheept,door de minister met"het gebruikte geweld..is Incidenteel..!!!"
 
Ook de Papuas zijn in de jaren,60 door Nederland een onafhankelijke staat beloofd, getuige de oprichting van de Nieuw Guinea Raad.
Nadat we na al onze beloftes, ook Nieuw Guinea gedwongen werden te verlaten, moesten de kopstukken van deze Raad voor hun leven vluchten naar Nederland, nog hopend op de komende vreedzame dialoog die aan de Papuas beloofd is en tot op heden nog steeds niet heeft plaats gevonden .
Via persoonlijke contacten weten we dat die dialoog nooit zal komen en het Papua volk,ver van ons bed,met geweld onderdrukt zal blijven.!!
 
Geef al die oude tanks maar aan de oud ijzer handel en vecht voor het welzijn van het overgebleven, fiere, in de steek gelaten, Papua volk ,dat ondanks alles... blijft hopen en strijden voor Gerechtigheid !!
 
Nederland let op uw Zaak !!!
 
 
Trees Bauwens.
Eindhoven