Met ongeveer 100 sporters in de middag en meer dan het dubbele aantal feestgangers in de avond mag 'Olahraga Papua 2012' tot een succes worden benoemd.

Op het terrein van voetbalclub AGOVV te Apeldoorn waren Papua's uit het hele land, alsmede de niet Papua's die wel een band hebben met Papua getuige of deelnemers aan deze sportieve dag. In de middag werd er volleybal en voetbal gespeeld wat tot hachelijke en leuke situaties leidde.

Na een heerlijke maaltijd werd in de kantine de wedstrijd Nederland-Denemarken gekeken. Ondanks het verlies van Nederland zat de stemming er flink in en op de muziek van DJ Teddy Talapessy & DJ Djeckman werden de voetjes al redelijk opgewarmd.

De band Remmen Los opende de avond en de zaal ging lekker los, Papua band Tabea sloot de avond af en het was genieten om te zien hoe de 1e tot zelfs de 4e generatie Papua's gezamenlijk aan het dansen en feestvieren was.

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de Papua's, omdat de Papua's dit jaar 50 jaar in Nederland zijn. Hier werd ook kort bij stilgestaan.

Papuapride.nl wil de organisatie alsmede de vrijwilliger feliciteren en applaudiseren voor een geweldig feest, waarbij de saamhorigheid, het sociale gevoel en de normen en waarden voorop stonden. Het was een groot succes en ik weet zeker dat er door de gemeenschap nog lang over deze dag zal worden doorgepraat.


Olahraga Papua 2012 een GROOT SUCCES' !!!

Met ongeveer 100 sporters in de middag en meer dan het dubbele aantal feestgangers in de avond mag 'Olahraga Papua 2012' tot een succes worden benoemd.

Op het terrein van voetbalclub AGOVV te Apeldoorn waren Papua's uit het hele land, alsmede de niet Papua's die wel een band hebben met Papua getuige of deelnemers aan deze sportieve dag. In de middag werd er volleybal en voetbal gespeeld wat tot hachelijke en leuke situaties leidde. een filmpje is gemaakt door Serko Ap en mvr. J.Kurni