Google vertaling:

 

Jayapura - woordvoerder (woordvoerder) TPN West-Papoea, Jonah Wenda, zei de schietpartijen en aanvallen op de politie na Perime TPN is niet van West Papua, maar de mensen die gehandhaafd (gefinancierd en gevoed) door een derde opzettelijk te TPN zondebok West-Papoea. "Het was de derde die gebruikt worden om de veiligheid te verwarren en ook om de mensen van Papoea doden en bezoedelen de zuiverheid van de Papoea's de strijd voor onafhankelijkheid," vertelde hij Bintang Papua op Groothandel Land Multi Black Abepura, donderdag (29/11).

Explained, een keer in de zoveel tijd en voor TPN West Papua geeft geen uitvoering aan fysiek contact of een contact wapen, omdat TPN West Papua in 2005 is officieel aan de wereld dat aan te moedigen de regeling van de politieke status kwestie moet een vreedzame manier, dus de persoon die de naam Goliath kosten Tabuni TPN is heel erg mis vooral voor rekening van West-Papoea.

Ditandaskannya Als TPN West-Papoea schieten actie, natuurlijk altijd altijd verantwoordelijk, in plaats van hardlopen en onverantwoord. West-Papoea strijd TPN heeft een duidelijk doel van de strijd, niet vandalen veiligheid. Hij heeft ook vragen bij de personen die zichzelf de Goliat Tabuni woonde waar, voor de Goliat Tabuni inheemse leven in het bos ver van het bereik van de communicatie-faciliteiten. TPN ook ondervraagd kwesties in Summit Biak mandaat van iedereen, en als het mandaat van de adjunct-militaire commandant Tabi, namelijk kolonel Terry Satto, dan vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de betrokken (Terry Satto), het feit dat hij (Terry Satto) een heleboel mensen houden van buiten West-Papoea.

"Terry Satto is wie en wat werkt? Dit kan de natie doel van pure strijd van West Papua besmetten, "zei hij.

Hij vervolgde met wederzijdse beschuldigingen zag actie met elke keer een schietpartij, de centrale overheid moeten mijn ogen geopend voor het openen van een ruimte voor dialoog om te praten met alle problemen in Papua, dan cros one te controleren voor een, lijkt het, die had gedaan schieten.

Met geen open ruimte voor dialoog, uiteraard wat er gebeurt is de slogan 'Homeland prijs Dead, Papua Merdeka ook in steen' zonder te beseffen dat van jaar tot jaar altijd slachtoffers, die meer kleine mensen notabenenya gebeurt. '

"Ik heb ook gevraagd het leger / politie om professioneel te zijn in het uitvoeren van taken en functies, om de taak van de militaire / politie handhaven van de veiligheid en de openbare orde. Het principe dat de mensen geen last en verzorgd goed, zeker geen rommel, "zei hij. '

Met betrekking tot de in december 1 is besproken met alle belangen van alle partijen, dan van West-Papoea TPN NHQ de behoefte voelen om een ??verduidelijking aan te brengen in het comfort te behouden in het Land van Papoea, waar we van houden.

In overeenstemming met TPN semboyang strijd van de strijd West Papua 'om de waarheid hoog te houden, hebben rechtvaardigheid en bevrijding (democratie) Besara TPN hoofdkwartier van West-Papoea blijk gegeven van een houding ten opzichte van de autoriteiten van de Republiek en een ontmoeting met de speciale gezant van de president, de Dr. Farid Husein die waar geëxecuteerd MoU ondertekenaars die moet er een ruimte voor de overheid NKRI met opstandelingen (Rsistence) West-Papoea.

MoU was 1 jaar en 11 maanden oud, maar Belkum geen reactie van de regering van de Republiek en in feite zijn er lekken van intelligentie dat zal gebeuren vóór 1 december militaire operatie in bepaalde gebieden, zoals Genyem, Demta en Depapre.

Het zien van de voorwaarde dat hij de voorzitter van de Nationale Coalitie voor de bevrijding van West-Papoea West-Papoea TPN commandant, Brig vertegenwoordigd. Richard Joweni, Homeland waarderen dat verwacht een eerste overeenkomst die is overeengekomen op 1 november 2011 en om 11.00 uur WP in West Papua TPN NHQ.

Daarnaast riep hij de regering van de Republiek Indonesië, in volgorde, van alle West-Papoea politieke gevangenen vrij te laten en de ruimte te maken voor onderhandelingen sehera genomen een neutrale partij monitoring, alle militaire operaties in Papoea Tanahy te stoppen, alle expansie programma, evenals district-en provinciale verkiezingen te stoppen voordat de gesprekken met de mensen van de natie West Papua door de vijf West-Papoea onderhandelaar. "Wij dringen er mensen naar alle delen van het land en het volk van West Papua in Papoea NKRI voor terprofokasi geen problemen verhogen van de Morgenster vlag op 1 december. Laten we het bezit van een gebed bij elke woonplaats naar de historische dag te herdenken, "concludeerde hij.