Google vertaling:

PDT. Biniluk: niet ontheiligd de heilige maand van december


Pdt. Lipius Biniluk

PDT. Lipius Biniluk

Jayapura - Moment 01 december die op grote schaal de laatste tijd is besproken, ontsnapte niet aan de aandacht van de voorzitter van de synode van de Evangelische Kerk in Indonesië (GIDI) Pdt.Lipius Biniluk.
Gerelateerd aan 1 december de Rev Biniluk een beroep gedaan op alle elementen van de samenleving niet aantasten in december als de maand verondersteld om een ??heilig volk, in vrede, en in aanwezigheid van de Heiland, Jezus Christus. 

 

"Mensen doen niet onnodig overdrijven 01 december meest frequent waargenomen als de verjaardag van de OPM Papoea's als Morning Star (BK) steeg Papoea onafhankelijkheid binnen een handomdraai. "Hoewel niet gemakkelijk voor te stellen", aldus voorzitter van de Synode van de Evangelische Kerk in Indonesië (GIDI) Pdt.Lipius Biniluk vertelde verslaggevers in Jayapura op donderdag (29/11). 
Daarom, zei hij, dat een beroep op alle elementen van de samenleving in Papua zei met een gebed van dankbaarheid aan God de Schepper, zonder de noodzaak om worden beïnvloed door zaken als provocatie, uitlokking, de bewegingen moeten niet overal in strijd samenlevingen. 
Volgens hem ziet deze spanning veroorzaakt door de beweging van de TNI / politie en de samenleving, zodat het beroep op religieuze leiders van alle partijen om te gaan zitten en samen te bidden begon op 1 december. 
BEMF en DPMF: Politie Doe verdict Papoea Onafhankelijkheidsdag 01 december 
Ondertussen de Indonesische nationale politie in dit verband, Papoea-politie gevraagd om open te stellen democratische ruimte voor de mensen van Papoea aan aspirasnya te leveren aan de regering, omdat dit land is een democratisch vrij land. 
Overgebracht, secretaris van Forum tegen schendingen van mensenrechten, Weiles Wea vertelde verslaggevers op de Campus Fisip Uncen omhoog, Huisvesting III Waena, Heram District, donderdag (29/11) gisteren. Hij zei dat sinds de arrestatie van de Mako Tabuni, Buchtar Tabuni de aspiraties om de regering tot op heden op de Mute-democratische ruimte aan de mensen van Papoea. 
"We gaan waar onze ambities en waar en wanneer veiligheidstroepen ongegrond aspiraties zijn niet geregistreerd voor Kesbangpol dat is er gebeurd met de mensen van Papoea en arrestatie terreur wanneer de democratie in de Papoea-regio, maar is vrij democratisch land en het is al geregeld in de wet, "zei hij. 
Benadrukt, toen de democratische ruimte blijft aandringen op het juiste moment om de regering van Papoea pedapat dan een grootschalig conflict. 
Te dien einde, Papoea-politiechef onmiddellijk opende de democratische ruimte om de aspiraties van het volk van Papua, in het bijzonder in de viering van 1 december die zal worden gehouden morgen, dat is een historische dag voor de mensen van Papoea, dus het is het waard gevierd door middel van rituelen van dankbaarheid. 
Op dezelfde plaats, de secretaris van het forum anti schendingen van de mensenrechten, student activisten Uncen, Alfa Rumara, gevraagd dat er niet meer mensen worden het slachtoffer van het conflict omdat het een democratische ruimte bieden voor de mensen en een aantal belangrijke hoogtepunten gemaakt voor dit apparaat namelijk schendingen van de mensenrechten, zodat de overheid heeft bevoegdheid om ruimte te geven aan het volk van Papua democratie zelf. 
Ondertussen, de voorzitter van het Forum tegen misbruik Ham in Papua, Septi Megdoga gevraagd dat de politie niet mevonis Papoea-politie dat 1 december is er een feestdag voor de mensen van Papoea onafhankelijkheid. 
"Ik herhaal dat, 1 december in plaats van Papoea onafhankelijkheid dag, maar het was een dag van de geschiedenis voor de inheemse bevolking van Papoea, waar de december 1 vormen kolonies werd uitgevoerd door Nederland," zei hij.