Google vertaling dus een beetje erg brak:

Soepiori-dorpsgemeenschappen die Soepiori Sowek bewonen, Aruri Islands District, District Soepiori, gedwongen om kerst te vieren op 25 december 2012 tenten en familieleden naar huis na tornado storm op zaterdag (22/12) gisteren dat huizen verwoest en andere openbare voorzieningen.

Naast beschadigde huizen, de storm ook beschadigd het elektriciteitsnet systeem, schoon water en de brug is de enige toegang tot in het dorp. En als gevolg van deze storm verliezen geschat op Rp.1Miliar. 
Regent Soepiori Fredrik Menufandu SH MH MM, terwijl u het ramp gebied de dag na het incident zei dat het zou onmiddellijk schade doen, maar omdat het vereist een enorme kosten voor door middel van coördinatie te gaan met lokale parlement Soepiori. 
Echter, als een eerste stap ramp Regent Fred vroeg het ministerie van Sociale en Arbeid (Dinsostek) Soepiori wijk en dorp toediening onmiddellijk registreert alle verliezen als gevolg van de ramp en het uitvoeren van noodreparaties. 
Tijdens zijn bezoek Regent Fred nam de dialoog met de mensen in de opvang, maar ook een goede blik op de toestand van de getroffen huizen. Helaas is de acties van de wijk Soepiori voor reacties in noodsituaties kunnen niet worden uitgevoerd naar aanleiding van de afsluiting van de begroting.Daarom, om noodsituaties aan te pakken, zou de Local Government District Council Soepiori Soepiori samen uit te nodigen voor een bijeenkomst om actie-tindkan bespreken wat er gedaan moet worden. 
"Het is gesloten boekjaar, zullen we de Raad te verzoeken om deze situatie te bespreken, hebben we toestemming nodig van hun principes." Natuurlijk Regent Fred. 
Ondertussen, hoofd van de sociale en arbeidswetgeving Soepiori District, Erik Rumainum, die op het toneel geweest sinds zaterdag vorige week, de Regent Fred gemeld dat het Emergency Response Team (Tagana) gedeeld Soepiori wijk bama steun heeft uitgekeerd aan de slachtoffers, in de vorm van indo rijst en noedels. Daarnaast is de instelling met dorp ambtenaren, het beoordelen van de schade veroorzaakt door de ramp. 
Begeleidende Regent Fred een ramp storm, adjunct-secretaris Soepiori, Drs. Piet Maniagasi, Kadinsos Soepiori Erik Rumainum Arbeid en Welzijn Secretariaat Hoofd Soepiori Solomon Rumbekwan. (Hen/achi/l03)