Google vertaling dus een beetje brak:

 

DPRP voorzitter John Ibo na overleg met zijn advocaat (Jubi / Levi)

Jayapura (9/1) - Het Hof van Corruptie (corruptie) Jayapura veroordeeld 1 jaar 10 maanden in de gevangenis Papoea-Nieuw-Huis van Afgevaardigden, John Ibo omdat het in strijd artikel 3 jo artikel 18 van wet nr. ??31/1999 betreffende de uitroeiing van corruptie in een proces dat Class vindt plaats op de Corruption Hof IA Jayapura op woensdag (9/1).

 

 

John Ibo lichtere straf van 2 maanden vereist Openbaar Ministerie (ministerie).Belangrijkste Rechter Haris Munandar legt een boete van Rp 50 miljoen aan de verweerder. Als de boete niet wordt betaald, dan vervangen door een twee maanden gevangenisstraf.

"Bestraffing van een criminele verdachte met extra voordelen, zoals betaling van een vergoeding voor het verlies van 1 miljard 55 miljoen 920 duizend 700 dollar aan de bepalingen apabaila de compensatie niet wordt door de verwerende partij binnen een maand nadat de beslissing is wettelijk bindend, zodat hun bezittingen in beslag genomen en geveild om overdekte geld substituten en indien de verweerder niet genoeg rijkdom om compensatie te betalen wordt dan vervangen met een gevangenisstraf van een jaar ", zegt Haris Munandar.

Het geval van John Ibo begonnen proces sinds begin mei vorig jaar met beschuldigingen van corruptie verticale fondsen op de begroting in 2006/2007 bedroeg Rp 5,2 miljard voor onderhoud en aanleg van woonhuizen voorzitter van het Huis van Papoea. Maar in feite de verweerder John Ibo niet gebruiken dat geld zijn niet zo destining.

John Ibo volgens zijn proces dat fondsen ter waarde van USD 2,6 miljard werd gebruikt om drie particuliere woningen gelegen in Ardipura, New Doyo, Kertosari bouwen.Terwijl andere fonds van Rp 2,6 wordt gebruikt om brand slachtoffers te helpen door de bouw van 12 huizen in het Lake Sentani, Sentani en kerken ten behoeve van kunst te bouwen voor een van de dorpen in Sentani en Serui.

"De financiering was niet begroot in het boekjaar begroting 2006, maar John Ibo schreef een memo aan de secretaris van de Papoea-regio Andi Baso Basaleng en de Head of Finance secretariaat van Papoea om fondsen te betalen aan de voorzitter van het Parlement van Papua, dus cairlah fondsen,'' zei Haris Munandar .

Na de proefperiode, John Ibo die vinden dat de beslissing van de rechter is oneerlijk, boos en riep het vonnis niet de Papoea's te bevorderen, om hulp ontvangen, werd ook gegeven aan de hoofd van de politie, commandant, Kajati, Dan en Dan Lanud Hoofdkwartier. "Is het omdat ik zo ga Papoea's recht, terwijl andere ambtenaren ontvangen helpen als ik kreeg het maar waarom ze niet vervolgd,'' stevig John Ibo.

Hij beschouwde, de case studies zijn niet goed omschreven en er geen veld gegevens voldoende zijn. Maar deze beslissing is gebaseerd op juridische interpretaties harafia."Dus de beslissing werd genomen crap. Ik heb bewust aangemoedigd om gestraft te worden. Rp. 300 miljoen, dat ze zeiden dat werd gedwongen in mij. Ik werd bedreigd, zo niet mijn handtekening, toen ik in de gevangenis zat en maken het hun handtekening bewijs ", zegt John Ibo.

Voor de heersende snediri, John Ibo nog steeds na te denken over de volgende juridische stappen die moeten worden genomen, omdat hij niet schuldig was.Belangrijkste Rechter Haris Munandar meer tijd te geven voor John Ibo gedurende 10 dagen, indien binnen tien dagen na geen antwoord, John Ibo geacht de uitspraak te aanvaarden. (Jubi / Arjuna).