http://tigidoovoice.blogspot.nl/2013/02/heli-tni-ditembaki-di-sinak-papua-pilot.html

Nederlands Dagblad 22 februari 2013
[www.nd.nl]

Helikopter aangevallen in Papoea

Gewapende lieden hebben vrijdag in de Indonesische provincie Papoea het vuur geopend op een legerhelikopter. Drie bemanningsleden raakten gewond, zei een woordvoerder van de krijgsmacht.

De helikopter probeerde acht lichamen van donderdag gesneuvelde militairen te evacueren toen het toestel onder vuur werd genomen. De missie werd afgebroken en de gewonden werden naar het ziekenhuis gevlogen. 

Donderdag kwamen bij verschillende aanvallen in Papoea acht militairen om het leven. In het gebied houden zich veel separatisten schuil, die al meer dan veertig jaar strijd leveren voor zelfbestuur. 

Papoea, de westelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea, was een kolonie van Nederland tot het in 1969 door Indonesië werd ingelijfd. Sindsdien strijdt de schamel uitgeruste Organisasi Papua Merdeka (Organisatie voor een Vrij Papoea) voor onafhankelijkheid.

------------------------------------------------------------------------------------------


NRC Handelsblad buitenland
22 februari 2013

Helikopter beschoten in provincie Papua

Jayapura. Een Indonesische helikopter in de oostelijke provincie Papua die probeerde de lichamen van acht militairen die waren gedood op te halen is vanmorgen onder vuur gekomen.
Drie leden van de bemanning van de helikopter raakten gewond. De Super Puma moest zijn missie afbreken en terugvliegen om de gewonden te laten verzorgen. Gisteren was gemeld dat er vijf militairen en twee burgers waren gedood bij aanvallen op het leger maar het dodental liep later op tot acht soldaten en vier burgers.
De daders zijn vermoedelijk strijders voor een onafhankelijk Papua. (AP )
----------------------------------------------------------------------------------------- 
Reformatorisch Dagblad
22-02-2013  
[www.refdag.nl]

Separatisten Papoea vallen legerhelikopter aan

JAYAPURA (AP) — Gewapende lieden hebben vrijdag in de Indonesische provincie Papoea het vuur geopend op een legerhelikopter. Drie bemanningsleden raakten gewond, zei een woordvoerder van de krijgsmacht.
De helikopter probeerde acht lichamen van donderdag gesneuvelde militairen te evacueren toen het toestel onder vuur werd genomen. De missie werd afgebroken en de gewonden werden naar het ziekenhuis gevlogen.
Donderdag kwamen bij verschillende aanvallen in Papoea acht militairen en vier burgers om het leven. In het gebied houden zich veel separatisten schuil, die al meer dan veertig jaar strijd leveren voor zelfbestuur.
Legerwoordvoerder Jansen Simanjuntak zei dat de betrokken separatisten leden zijn van een plaatselijke afscheidingsbeweging die onder leiding staat van Goliat Tabuni.
Papoea, de westelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea, was eeuwenlang een kolonie van Nederland. In 1969 werd het door Indonesië ingelijfd. Sindsdien strijdt de schamel uitgeruste Organisasi Papua Merdeka (Organisatie voor een Vrij Papoea) voor onafhankelijkheid.