09 juli 2013 - Op het moment zijn er afwijkende reisadviezen voor Egypte, India, Indonesiƫ en Turkije.

Indonesiƫ

Branden in delen van Sumatra, inclusief Noord-Sumatra, Riau en Pekanbaru, kunnen leiden tot hoge vervuilingswaarden van juni tot augustus.
Sinds september 2011 is het zeer onrustig in Papua. Op verschillende plaatsen hebben zich ernstige ongeregeldheden voorgedaan, waarbij ook doden zijn gevallen.

Alle reizen naar de gebieden Puncak Jaya en Timika worden ontraden. Reizigers naar overige delen in Papua wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Wanneer u naar de Molukken reist, wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met mogelijke, plots oplaaiende ongeregeldheden. Dit geldt met name voor Ambon. Reizigers worden aangeraden actuele informatie in te winnen over de situatie ter plaatse.

Gezien de veiligheidssituatie wordt reizigers geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten in Centraal-Sulawesi, met name in het gebied tussen het meer van Tentena en de stad Poso. Dit gebied werd enige jaren lang geteisterd door geweld en ook nu nog blijft de situatie gespannen.

Reizigers in Aceh, in het bijzonder in afgelegen gebieden en buiten Banda Aceh, wordt uitdrukkelijk geadviseerd waakzaamheid te betrachten, alleen overdag te reizen en alleen gebruik te maken van hoofdwegen.

Bezoekers aan Indonesiƫ wordt dringend aangeraden geen arak te drinken. Arak is een lokaal thuis gestookte, illegale en met methanol aangelengde rijstwijn. In het recente verleden zijn tientallen mensen overleden als gevolg van het drinken van arak.