Zachi Sawor

 

On July 24, 2013 passed away one of the older and wise men from the Papuan community, Zacharius Sawor, author of the book "Ik bèn een Papoea" (I am a Papuan) and co-founder of the West Papua Courier.
Our thoughts go out to the entire family Sawor in Netherlands and Sowek, Papua.

Zie: Facebookpagina   https://www.facebook.com/kjdejager?ref=tn_tnmn 

 

Op 24 juli 2013 is Papua voorman Zachi Sawor overleden.

Zachi is auteur van het boek "Ik bèn een Papoea" en medeoprichter van de West Papua Courier. Hij maakte ook jarenlang deel uit van het bestuur van de Stichting COPAN (STICHTING GEESTELlJK EN SOCIAAL WELZIJN PAPUA'S). Zachi had een groot gezag en waardering binnen de Papua gemeenschap en daarbuiten.

Zachi woonde in  Wageningen en heeft gewerkt aan de Landbouw Universiteit Wageningen.

Hij had al jarenlang nierdialyse en de laatste keer dat ik hem zag ging het duidelijk minder met zijn gezondheid.

Een uiterst vriendelijke, bescheiden en wijze man is heen gegaan. Ik, en velen met mij, zullen hem vreselijk missen.

Ik condoleer zijn kinderen en kleinkinderen, en overige familieleden en kennissen, en wens iedereen veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

 

webmaster Chris P. van der Klauw

 

 

 

 

Lieve familie en vrienden,

Hartelijk dank voor jullie lieve woorden en medeleven.

 

Na een lang gevecht tegen vele ziektes en een bewogen leven voor de vrijheid van West Papua is mijn lieve vader woensdag 24 juli jl. veel te vroeg heen gegaan. We zijn diep bedroefd, maar hij is nu eindelijk bij onze moeder, Rachel Sawor-Awom.
De begrafenis is volgende week woensdag 31 juli 2013 vanaf 12:30 uur in de kerk Vredehorst in Wageningen. Meer informatie vindt je in de rouwkaart onder.

 

Zaterdag 27 juli, vindt de ‘’tiga malam’’ plaats om 19:00 uur in het huis van mijn vader: Tarthorst 455, 6708 HP Wageningen.

 

Hartelijke groet,

 

Familie Sawor

 

Rouwkaart Zacharias Sawor