Bekijk hier de online tentoonstelling met 2000 objecten uit het voormalig Nederlandse deel van Nieuw-Guinea. http://tropenmuseum.nl/-/MUS/80349/Tropenmuseum/Collectie/Collectie-Papua-webspecial

 

Topstukken

De tentoonstelling is onderverdeeld in thema’s als leven & dood, wapens & strijd en dans & muziekrituelen. Uit de hele collectie zijn veertig topstukken geselecteerd, zowel objecten als foto’s, die op een kwalitatief hoogwaardige manier worden aangeboden, zowel in beeld als in begeleidende teksten.

 

Extreem inzoomen

Een groot deel van de 2000 stukken is opnieuw gefotografeerd en gedocumenteerd. Bezoekers kunnen hierdoor inzoomen tot op een zeer hoog detail niveau. De vernieuwende interface kan gemakkelijk gezocht worden op bijvoorbeeld thema, trefwoord of jaartal, zonder dat geavanceerde zoektechnieken nodig zijn. Bovendien wordt hier voor het eerst op grote schaal informatie in lagen aangeboden. Elk topstuk is voorzien van een algemene tekst die interessant is voor een brede groep mensen, en als je doorklikt, kom je bij een verdiepende laag met uitgebreide objectdocumentatie. Hoe verder je doorklikt, hoe specifieker de informatie.

De Papua webspecial is tot stand gekomen met steun van de regeling "Digitaliseren met beleid"